Skip to content
Menu

Google’da en çok aranan 20 üniversite

AMERİKA BÜLTENİ ÖZEL HABER

Google’ın arama istatistikleri ve trafiğini inceleyen CampusSplash, ‘’Google’da en çok aranan 20 üniversite’yi belirledi.  Buna göre Google’da en çok aranan üniversite Florida Üniversitesi. Onu, çok az farkla South University takip ediyor. İlk 10’a    Harvard, Yale, MIT, UCLA gibi okulların hiçbirinin giremediği liste  şu şekilde:

 

1) University of Florida

Florida eyaletinin Gainesville şehrindeki üniversitenin 50 bin öğrencisi var. Geleneksel renkleri turuncu ve mavi olan üniversitenin sembolü bir ‘timsah’ ve okul öğrencileri kendilerini, ‘’Florida Gators (Florida Timsahları)’’ olarak tanımlıyor.

 

2) South University

Georgia eyaletinin Savannah şehrindeki üniversite aslında 2 yıllık bir yüksekokul.

 

3) American University

ABD başkentindeki okulun 7 bin önlisans ve 5 bin de lisans öğrencisi var. American University genel olarak ‘’AU (ey-yu)’’ şeklinde anılıyor.

 

4) National University

California eyaletinin La Jolla şehrinde kurulu üniversitenin 27 bin öğrencisi var. Bu güney California üniversitesi eyaletin her yerinden öğrenciyi kendine çekiyor.

 

5) University of Chicago

Elbette ki Chicago’da bulunuyor. Chicago’nun ‘’Güney Yaka’sında Hyde Park yakındaki üniversite şehrin kalbne 15 dakika uzaklıkta. 13 bin öğrencisi var.

 

6) University of Miami

Florida’nın Mimai şehri yakınlarında Coral Gables adlı banliyö şehrinde kurulu. 15 bin öğrencisi olan üniversitenin, ‘’UM, U of M, U Miami, Miami, ya da The U’’ şeklinde lakapları var.

 

7) University of Arizona

“Bear Down! (Ezer geçeriz!)” şeklinde bir ‘motto’su olan 39 bin öğrencili bu üniversite Arizona’nın Tuscon şehrinde kurulu. Yaban kedisi maskotlu üniversitenin resmi renkleri kırmızı-lacivert.

 

8 University of Iowa

Bir zamanlar Kurt Vonneguth’ın da ders verdiği Iowa City şehrindeki üniversitenin 30 bin öğrencisi var. University of Iowa, NCAA kolej basketbolu ligindeki Big 10 arasında.

 

9) Boston College

Boston şehir merkezinin birkaç mil dışında bir banliyö üniversitesi. Kestane rengi ve altın rengi resmi renkleri olan üniversitenin maskotu ise ‘Baldwin.’ Olarak adlandırılan kartal.

 

10) Boston University

Kısaca ‘’BU (bi-yu)’’ diye bilinen üniversitenin 32 bin öğrencisi var. Boston’un kalbindeki üniversitenin Boston College, Harvard gibi komşuları var.

 

11) Harvard University

Tuhaf tabii ki ama Harvard, Google’da ilk 10’da değil. Belki de herkes zaten ne olduğunu nerde olduğunu bildiği içindir. Cambridge’deki 21 bin öğrencili bu üniversite efsanesi, üniversiteler liginde ‘’Ivy League’’ içinde ve NCAA basketbol liginde de ‘’Division 1’’ klasmanında.

 

12) University of the West

Rosemead, California’da kurulu bu üniversite ‘’UWest’’ şeklinde anılıyor ve sıkı durum sadece 250 öğrencisi var. 1991’de ilk dersini veren 20 yıllık bir üniversitenin bu kadar çok aranmasının bir nedeni olmalı. Şarap rengi ve altın rengi resmi renkleri…

 

13) University of Georgia

Georgia eyaletinin Athena şehrinde kurulu, ‘’UGA (yu-ci-ey)’’ lakaplı bu üniversitenin 35 bin öğrencisi var. Athena zaten “college town” olarak biliniyor. Üniversitenin maskotu ‘bulldog’.

 

14) South College

Eskiden, Knoxville Business College olarak bilinen South College, Knoxville, Tennessee’de kurulu bir özel ticari üniversite.

 

15) American College

Bryn Mawr, Pennsylvania’da mukim American College eskiden ‘’The American College of Life Underwriters’’ şeklinde anılıyordu. American College’in yıllık 30 bin öğrencisi var ama çoğu internetten uzaktan eğitim alıyor. Google’a girmesinin sırrı bu olsa gerek.

 

16) Central College

Iowa’nın Pella adlı şehrinde kurulu ve yaklaşık 1,600 öğrencisi olan bir ‘liberal arts’ üniversitesi. Yurtdışı programlarıyla ünlü.

 

17) Duke University

North Carolina’nın Durham şehrinde kurulu bu ünlü üniversitenin 14 bin öğrencisi var. ‘Blue devils (mavi şeytanlar)’ olarak bilinen Duke Üniversitesi, NCAA kolej basketbolu liginin ‘’Division 1’’ klasmanında ve UNC ile basketbol rekabetlerini sadece Durham değil bütün alem izliyor.

 

18) University of Pennsylvania

‘’Penn’’ ya da ‘’UPenn (yu-pen)’’ olarak anılan Philadelphia merkezli bu üniversitenin 20,000’i aşkın öğrencisi var. NCAA’de ‘’Division 1’’ kalsmanında ve üniversiteler lginde ‘’Ivy League’’ arasında.

 

19) University of Houston

Tabii ki Houston, Texas’da kurulu. 39 bin öğrencisi var. University of Houston has almost 39,000 students. ‘’Dağ aslanı’’ maskotlu bu üniversite de NCAA kolej basketbolu liginde ‘’Division 1’’ klasmanında.

 

20) University of Kentucky

Kentucky eyaletinin Lexington şehrinde kurulu üniversitenin 27 bin öğrencisi var. Mavi beyaz formalı ‘’Wildcats’’ olarak bilinen basketbol takımlarıyla ünlü.