Skip to content
Menu

Peru ve Uruguay yarı finalde, Arjantin veda etti

Amerika Bülteni

(16 Temmuz 2011, Cumartesi)

Arjantin’de devam eden Copa America 2011‘de, ev sahibi Arjantin, nefesleri kesen bir maçtan sonra kupaya veda ederken, Uruguay ve Peru yarı finale yükselen iki takım oldu.

Günün ilk çeyrek final maçında Colombia ile karşılaşan Peru, normal süresi golsüz sona eren karşılaşmanın uzatma devrelerinde 10 dakika arayla bulduğu 2 golle yarı finale yükseldi.

Günün ikinci maçında ise altıncı dakikada Diego Pérez Uruguay’ı 1-0 öne geçiren golü attı.18. dakikada Lionel Messi‘nin mükemmel asistiyle Gonzalo Higuaín topu ağlarla buluşturarak maça eşitlik getirdi. Maçın ilk yarısı 1-1’lik sonuçla bitti. 

Normal süresi 1-1 biten Uruguay-Arjantin maçı uzatmaya gitti. Uzatmalarda da gol sesi çıkmayınca yarı finalisti penaltılar belirledi. Maç içinde Uruguay adınabaşarılı bir performans sergileyen Fernando Muslera, penaltılarda da buperformansını sürdürdü. Muslera Tevez kullandığı penaltıyı kurtararak Uruguay’ı yarı finale taşıdı.

39. dakikada Uruguay’da Diego Perez kırmız kart gördü. Mavi-Beyazlılar 87.dakikaya kadar Arjantin’e karşı mücadeleyi 10 kişi devam ettirdi. 87. dakikadaArjantin’de Javier Mascherano kırmız kartla oyun dışı kaldı.

Uruguay ve Peru 19 Temmuz’da La Plata‘da yarı final maçında karşı karşıya gelecek.

PENALTI ATIŞLARI
120′ +10 Penaltı Gol Maximiliano Pereira (Uruguay)
120′ +9 Penaltı Gol Gonzalo Higuaín(Arjantin)
120′ +8 Penaltı Gol Walter Gargano (Uruguay)
120′ +7 Penaltı Gol Javier Pastore(Arjantin)
120′ +6 Penaltı Gol Andrés Scotti (Uruguay)
120′ +5 Penaltı kaçırdı Carlos Tevez(Arjantin)
120′ +4 Penaltı Gol Luis Suárez (Uruguay)
120′ +3 Penaltı Gol Nicolas Andres Burdisso(Arjantin)
120′ +2 Penaltı Gol Diego Forlan Corazo (Uruguay)
120′ +1 Penaltı Gol Lionel Messi(Arjantin)