Skip to content
Menu

Norveç Başbakanı: ‘’Teröre cevabımız daha çok demokrasi daha çok insanlık’’

Bugün iki ayrı saldırıyla çok sayıda insanını kaybeden ve sarsılan Norveç’in Başbakanı Jens Stoltenberg, ‘’Saldırıların Norveç’in açık toplum politikasını bozmayacağını belirterek, ‘’Cevabımız daha çok açık toplum daha çok demokrasi daha çok insanlık olacak. Kimse bizi bombalarla korkutup Norveç olmaktan vazgeçiremez.’’ dedi.

Amerika Bülteni

(22 Temmuz 2011, Cuma)

Bugün başkenti Oslo’daki bombalı saldırıyla sarsılan Norveç, daha sonra Utøya’daki bir gençlik kampında ateşli saldırıda ölenler olduğu haberiyle ikinci kez yıkıldı. Ancak polis yetkilileri her iki saldırıda bağlantılar tespit ettiklerini ve büyük olasılıkla aynı kişinin her iki saldırıyı da gerçekleştirdiğini belirtiyor. Saldırganın, Norveçli sağcı bir fanatik olduğu da iddialar arasında.

Polis yetkilileri Oslo’da başbakanlık dahil birçok hükümet binasını da etkileyen bombalı saldırıda en az 7 kişinin ödlüğünü doğruladı. İktidar partisinin gençlik kampının yapıldığı Utøya’daki saldırıda kaç kişinin öldüğü ise henüz net değil. Norveç Başbakanı Jens Stoltenberg, ‘’Saldırıların Norveç’in açık toplum politikasını bozmayacağını belirterek, ‘’Cevabımız daha çok açık toplum daha çok demokrasi daha çok insanlık olacak. Kimse bizi bombalarla korkutup Norveç olmaktan vazgeçiremez.’’ dedi.