Skip to content
Menu

Norveç katiline ‘Hıristiyan fanatik’ denmesi bakın kimi kızdırdı?

Norveç’te aynı gün içinde bombalı saldırı ve silahla yüze yakın kişiyi öldüren Anders Behring-Breivik’in, medyada ‘Hıristiyan fanatik’ şekilde anılmasına, bu konudaki genellemeci ve ırkçı tutumuyla şöhret olmuş bir medya kurumundan tepki gelmesi şaşkınlık yarattı.

Amerika Bülteni- ÖZEL

Norveç’teki saldırıda katil yakalandıktan sonra bile ‘’Müslüman işine benziyor’’ diye program yapan Fox News kanalı ve en önde gelen bağnaz yorumcularından Bill O’Reilly, bir Hıristiyanın bu saldırıyı yapmasının imkansız olduğunu dile getirerek, medyanın Hıristiyanları sevmediği için Anders Behring-Breivik’i bu şekilde andığını iddia etti. Oysa daha saldırının olduğu gün, saldırgan yakalandıktan ve Norveçli olduğu açıklandıktan sonra bile, Bill O’Reilly’nin programı, ‘’saldırı Müslüman işine benziyor’’ yalan haberini yayınlamaya devam etmişti.

Oysa ki, gerek Breivik’in kendisi gerekse de Norveç polisi katilin, ‘’Hıristiyan’’ olduğunu belirtiyor. Breivik, 1500 sayfalık manifestosunu da kendi Hıristiyan perspektifinden kaleme almıştı.

Sürekli olarak bütün Müslümanları ve bütün İslam kültürünü El Kaide’nin ve diğer İslamcı terör örgütlerinin terörüyle ilişkili gösteren Fox News’in ve Bill O’Reilly’nin bu yaklaşımı ‘’apaçık ikiyüzlülük’’ olarak nitelenirken, haber sitelerinde en çok yorum alan haberlerden birine dönüştü.

İşte bazı okuyucu yorumları:

Norveç katili bir Hıristiyan ekstremist. Hıristiyan olduğuna ve tanrı adına iş yaptığına inanıyor. Tıpkı Müslüman teröristler gibi. Adına hareket ettikleri dinin temel görüşlerine uyup uymadıkları ayrı bir konu. (Cassandra L Chapa)

Bill O’Reilly’i ikiyüzlünün önde gideni olduğu için hiç şaşırmadık. Tarih boyunca dinler adına terör işleyenler oldu. Şimdi bir dinden teröristler çıktığında bütün o dini ve müntesiplerini damgalayacaksınız ama başka bir dinden oldu mu ayrı tutacaksınız. Oldu mu? (OPa Infinity)

Deveyi iğne deliğinden geçirmek, O’Reilly’i cennete sokmaktan zordur. Onu bilir onu derim. (KingofDetroit)

FoxNews’in ABD’nin en çok izlenen kanalı olmasından hala endişe etmiyor musunuz? (badazur2)

‘’Bir Hıristiyan’ın kitlesel katliam yapması imkansızmış’’. Hitler? (Eurisko)

Güney eyaletlerinde zencileri tanrı adına linç edenler kimdi? Müslümanların toptan kötü Hıristiyanların toptan tertemiz olması sizce de tuhaf değil mi? (EvieEve)

Yani, haçlı seferleri, engizisyon, Avrupa ve dünyadaki etnik temizlikleri falan Hıristiyanlar yapmadı, yani… (MH- California)