Skip to content
Menu

Sex and the City, Carrie’nin gençliğiyle televizyona geri dönüyor

Amerika Bulteni (19 Ağustos 2011)

Carrie Bradshaw, Polat Alemdar ve Cin Ali’nin bir ortak noktası olabileceği aklınıza gelir miydi? İlgi gören hikayenin kahramanını sürekli yeni hikayelere adapte ederek suyunu çıkarma geleneği Cin Ali ile başladı muhtemelen. Kurtlar Vadisi Pusu, Kurtlar Vadisi Irak, Kurtlar Vadisi Filistin gibi sonu gelmez bir seri de su çıkarma geleneğinin başarılı bir örneği oldu. New Yorklu yazar romancı Candace Bushnell’ın, New York Observer’da yayınladığı yazılarından oluşan Sex and the City televizyon dizisi de Cin Ali ve Kurtlar Vadisi’nin kaderini yaşayacak gibi gözüküyor. Dizinin ve daha sonra çekilen sinema filmlerinin gördüğü ilgi, ticari başarı peşindeki yapımcıların, hikayeye ve kahramanı Carrie Bradshaw’a olan ilgisinin sona ermesine bir türlü izin vermiyor.

Son olarak, hedef kitlesi ergenlik çağı gençliği olan Amerikan CW Televizyonu, Bushnell’in Carrie Bradshaw’un 1980’lerdeki ergen kızlık çağlarını anlattığı The Carrie Diaries (Carrie’nin Günlüğü) kitabını da televizyona uyarlamak için harekete geçti.

CW’nin, bir nevi ‘Sex and the City’nin Doğuşu’ da diyebileceğimiz fikri televizyon medyasından farklı tepkiler görüyor. Sizin için tepkilere kulak kabarttık:

Bu habere Manhattan kokteyli kaldırılır: ‘’Cosmo’yu kapın ve hazır olun’’ diye yazan Buzz Sugar yazarı Shannon Vestal, fikre en çok sevinenlerden: ‘’Kitabı önce sinemaya uyarlama fikri akıllıca değildi. Çünkü bu dizinin karakterlerinin kökü televizyon. Carrie 30’larına gelesiye kadar da muhtemelen epey şey yaşadı. Öyleyse onlara bize o günleri de anlatma fırsatı verelim’’. “4 reasons the Sex and the City prequel will work better as a TV series”

Bırak Allasen, olur mu öyle şey: New York Magazine yazarı Margaret Lyons ise, ‘’Bu berbat ötesi bir fikir’’ diyor ve ekliyor: ‘’Dizinin orijinal yıldızı Sarah Jessica Parker, flashback yapmanın zor olacağını söylüyor (ki haberi ilk duyduğunda tepkisi ‘Neeeeee!!’ şeklinde olmuş). Dizinin yaratıcısı Michael Patrick King de herhangi bir ‘prequel’ dizi yapılmasını desteklemeyeceğini projenin parçası olmayacağını  söyledi. Bütün bu üst düzey itirazlara rağmen buradan iyi bir iş çıkacağına inanıyor musunuz?’’ Sex and the City prequel could be a CW show”

E bunun yapılmışı var zaten: CW kanalında, ‘’fantazi ve arsız cinaslar yoluyla aşırı sekslenmiş özel kızların günlüğünün anlatıldığı’’ bir dizi zaten var diyor A.V.Club yazarı Sean O’Neal: ‘’Bu hikaye Gossip Girl gibi geliyor bana. Eğer Carrie’nin Günlüğü de Sex and the City’nin formatını takip ederek dış sesle hikayeyi anlatacaksa, bu sesi Gossip Girl’e ekleyerek sorunu çözebiliriz. Fazlasıyla lüzumsuz bir çaba’’ Sex and the City prequel could end up on The CW”