Skip to content
Menu

Bank of America’nın Cumhuriyetçi adaya gizli destek vaadi mikrofona yakalandı

Amerika Bülteni (20 Ağustos 2011)

Cumhuriyetçi Partide adaylık yarışına girerek politikayı dalgalandıran Texas Valisi Rick Perry’i New Hampshire’da iş çevreleriyle buluşturan kahvaltıdaki ilginç bir diyalog mikrofonlara yakalandı. Perry’e kendini, ‘’Bank of America, size yardım edeceğiz’’ sözleri ile takdim eden üst düzey bir Bank of Amerika yetkilisinin bu garip desteği o sırada kayıtta olan CSPAN televizyonunun mikrofonlarına takıldı. Yetkili, bu kısa cümleyi söyledikten hemen sonra Vali Perry’nin yanından hiçbirşey konuşmamışlar gibi geçip gidiyor.

CSPAN’ın yayınladığı kahvaltıdaki bu kısa diyalog, ZeroHedge blogu tarafından fark edilinceye kadar medyada yer almadı. ZeroHedge, Perry’e yardım edeceklerini söyleyen Bank of America yetkilisinin ismini de bulup ortaya çıkardı: Bank of America kamu politikası direktörü James Mahoney.

Politico’nun ünlü yazarı Ben Smith’e açıklama yapan banka yetkilileri, söz konuşu kişinin Mahoney olduğunu onaylayarak, Mahoney’in Demokrat Partili olduğunu iddia ettiler ve kendilerini,  ‘’Vaadedilenin de partiler üstü politikalardaki uzmanlık’’ olduğu şeklinde savundular.

Ancak bankanın bu savunması, görüntülerin ve bu garip diyalogun kamuoyunda yarattığı huzursuzluğu gidermeye yetmedi.

İşte 17 Ağustos günü CSPAN’da yayınlanan görüntülerde, söz konusu diyalogun geçtiği o an: