Skip to content
Menu

Las Vegas’ta dünyanın en büyük dolapları dönecek!

Las Vegas’ta artık dönen ruletlerin değil dönen dolapların rekabetine sahne olacak. 

Amerika Bulteni

(22 Ağustos 2011)

Nevada’nın ünlü kumarhaneler şehri Las Vegas’ın kumarhanecileri, ruletten farklı bir şeyi döndürerek, ekonomik gidişatı geriye çevirmeyi umut ediyor. Çılgınlıklarıyla ünlü ‘Sin City (Günah Şehri)’nin ünlü iki kumarhanesi, art arda açıkladıkları, dünyanın en yüksek iki dönme dolabı ve dev alışveriş-eğlence parkı projeleriyle farklı bir rekabetin kapısını aralıyor.

Dünyanın en büyük kumarhane şirketlerinden biri olan Caesars Entertainment tarafından kurulucak ‘Linq’ adlı dev parkta 2013’te dönmeye başlayacak ‘’Ferris’’ adlı dönme dolabın yüksekliği tam 167 metre olacak ve şu anda rekoru elinde bulunduran Londra’nın ünlü dönme dolabını geçecek. Ferris, bir ‘manzara seyretme’ kulesi görevi görecek ve binenlere Las Vegas’ın her tarafını değişik açılardan görme imkanı sunacak.

550 milyon dolarlık alışveriş-eğlence merkezinden oluşacak ‘Linq’ adlı açık hava parkının gelecek ay başlayacak inşaatı için, Ceasars, şu sıralara Los Angeles Belediye Başkanlığı için zemin yoklayan Los Angeleslı alışveriş merkezleri baronu Rick Caruso ile anlaştı.

Caruso, Los Angeles Times’a yaptığı açıklamada, ‘’Las Vegas’ta milyonlarca insan dolaşıyor ve kumarhanelerin içinden başka gidecekleri yer yok’’ diye konuşuyor.

Bu kadar çok dönen dolabı Las Vegas bile taşıyabilir mi?

Skyvu-Las Vegas

Ancak, Ceasars’ın Ferris’i açıldığında yeni rakibiyle de amansız bir rekabete girmek zorunda. Çünkü, Compass Investments adlı yatırım şirketi tarafından, geçtiğimiz Mayıs ayında Las Vegas Bulvarında Mandalay Bay kumarhanesinin karşısında inşaatına başlanan Skyvu Las Vegas dönme dolabı da 2013 yılında dönmeye başlayacak. Her biri 25 kişi kapasiteli 40 ayrı vagondan oluşacak dönme dolabın yüksekliği ise yaklaşık 150 metre olacak. 100 milyon dolara mal olacak Skyvu projesi, bir ‘roller coster’ ve içinde restoranlar, mağazalar, eğlence mekanları olan 18 bin 500 metrekarelik bir de alışveriş merkezi de içerecek.

Bir anda dünyanın en yüksek iki dolabu haline gelecek Ferris ve Skyvu dönme dolaplarını, birbirlerinden önce daha zorlu bir rakip bekliyor: Tarih.

Las Vegas’ta sadece son 10 yılda 3 büyük dönme dolabı projesi açıklandı ve gerçekleşemedi. LasVegasAdvisor.com başkanı Anthony Curtis bu kez umutlu ve dönme dolabın Las Vegas’a çok uyugun bir yatırım olduu düşüncesinde. Ama onun da bir çekincesi var: ‘’Bakın Stratosphere’e insanlar çıkıp etrafı seyretmek için yarışıyor. Bu dönme dolapları da böyle olacak. Ama ikisi birden nasıl olacak onu bilmiyorum’’