Skip to content
Menu

ABD’nin doğu yakasını, depremden sonra İrene Kasırgası vuracak

Amerika Bulteni (24 Ağustos 2011)

Doğa ana, salı günü Virginia merkezli depremle sarstığı ABD’nin doğu yakasını bırakmıyor. Bu kez Karayiplerde oluşan, kategori 3 seviyesindeki İrene Kasırgası, New York ve Washington DC dahil ABD’nin doğu yakasını vuracak.

Karayiplerdeki kasırga sezonunun şu ana kadar ki en şiddetli fırtınasının, ABD’ye vurmadan önce kategori 4 seviyesine çıkmasından endişe ediliyor. İrene’in yaklaşması nedeniyle North Carolina’daki adalar tahliye edilmeye başlandı. Miami’deki ABD Ulusal Kasırga Merkezi, İrene Kasırgasının şu anda saatte 185 kilometre şidette estiğini açıkladı. Yetkililer, İrene Kasırgasının Maine eyaletine kadar

Kasırganın, ABD’nin bütün doğu kıyılarını etkileyeceğini belirtirken, kasırganın merkezinin sahile vurmaması halinde bile elektrik kesintisi ve sellere neden olabileceği uyarısında bulunuyor. FEMA (Federal Emergency Management Agency) Başkanı Craig Fugate, ABC Televizyonunda yayınlanan Good Morning America programında, New England eyaletlerine kadar bütün doğu yakası halkının, kasırgaya hazırlıklı olması gerektiğini söyledi. Sunucunun, ‘Doğu yakası kasırgaya bu kadar alışık değil’ sözlerine Fugate, ‘’Deprem de beklemiyorlardı. Doğal afetleri biz seçmiyoruz.’’ cevabı verdi.

New York’u haftasonunda vuracak

Halen Bahama Adaları civarında olan kasırga kuzey batıya doğru saatte 15 kilometre hızla ilerliyor. Haftasonu Kuzeydoğu eyaletlerine ulaşması beklenen kasırganın Cumartesi ya da Pazar günü erken saatlerde New York’u vurması bekleniyor. Yetkililer, kasırganın ABD’ye vurmadan önce daha şiddetlenerek kategori 4 seviyesine çıkmasından endişe ediyor.