Skip to content
Menu

Göçmen karşıtı vali, dedesinin ABD’de kaçak göçmen olduğunu kabul etti

New Mexico Valisi Susana Martinez, ABD'nin ilk Hispnaik kadın valisi olurken, Çay Partisi'nin de son zamanlarda yükselen yıldızı.

AMERİKA BÜLTENİ (10 Eylül 2011) New Mexico eyaletinin göçmen karşıtı sert yaklaşımıyla bilinen Cumhuriyetçi valisi Susana Martinez, dedesinin ABD’ye kaçak geldiğini ve kaçak göçmen olduğunu kabul etti.

Albuquerque’de yayın yapan KLUZ televizyonuna röportaj veren Vali Martinez, babasının babasının, ABD’ye kaçak yollardan geldiğini ve kaçak göçmen olduğunu itiraf etti. Ancak Martinez, o yıllarda yasaların çok farklı olduğunu ve birçok Meksikalının evraksız olarak normal yollardan ABD’ye girebildiğini savundu. Vali Martinez’in açıklaması, eyalet kongresini ülkeye kaçak yollardan gelmiş göçmenlere sürücü ehliyeti verilmesini yasaklayacak yasayı çıkarmaları konusunda özel oturum yapmaları için bastırdığı günlerde geldi.

Martinez’in açıklamasından sonra açıklama yapan göçmen dernekleri, ‘’Dedesinin kaçak gelme kararından yararlanarak bugünlere gelmiş birinin mide bulandırıcı ikiyüzlülüğü’’ şeklinde sert sözlerle eleştiriyor. Santa Fe New Mexican gazetesi yaz başında, Martinez’in dedesinin kaçak olduğunu ortaya çıkarmış ancak, ABD’nin ilk Hispanik kadın valisi olan Martinez uzun süre bu konuda sessiz kalmıştı.