Skip to content
Menu

Cheney’nin ABD’nin kredisinden şimdi ‘utanması’ liberal medyayı kızdırdı

AMERİKA BÜLTENİ (14 Eylül 2011) Bu günlerde anılarıyla yeniden ülke gündemine yerleşen ABD eski Başkan Yardımcısı Dick Cheney’nin, ABD’nin kredi notunun düşmesinden ülkesi adına utanç duyduğunu açıklaması, liberal medyada tepki dalgasına neden oldu. Huffington Post, Cheney’nin sözlerini, ‘’Şimdi mi aklına ülkenin imajı için utanmak geldi?’’ imalı sorusuyla manşetine taşıdı.

Dick Cheney, tutucu çevrelerde etkili radyocu Rush Limbaugh ile yaptığı röportajda, ‘’Son birkaç ay ABD için biraz karışık. Birçok Amerikalı gibi ben de ülkemin kredi notunun AAA’dan AA’ya düşürülmesinden utanç duydum. Kelimenin gerçek anlamıyla ülkem için utandım’’ diye konuştu.

Huffington Post’un yorumunda, ‘’yönetimi boyunca hiçbir zaman bütçe kısıtlamalarını gündemine almayan ve savaş harcamaları için kesenin ağzını açarak ABD’yi borç batağına sürükleyen politikaları’’ savunan Cheney’nin,  ”Obama yönetiminin işsizliği azaltmak için altyapı yatırımları için kesenin ağzını açmasını eleştirerek, ‘şimdi, ülke için bütçe kesintisi acı ilaç zamanı’ şeklinde konuşmasına” da tepki gösteriliyor.

New York Times gazetesi de, Bush dönemi harcamaları ve vergi kesintisi politikasının, tek başına Obama yönetimini politikalarının 2017’e kadar yapacağından fazla bütçe açığına neden olduğu yönünde bir araştırmaya yer veriyor.

Huffington Post ayrıca, Bush’un Hazine Bakanı Paul O’Neill’in anı kitabında, 2003 yılında Cheney’nin kendisine, ‘’Bak Paul, bütçe açığının hiç önemi yok’’ dediğini aktarmasını da hatırlatıyor.