Skip to content
Menu

Google+ kullanımında keskin düşüş; Google Plus ‘’Google –‘’ olma yolunda mı?

AMERİKA BÜLTENİ (20 Eylül 2011)

Sosyal medyanın son avcısı Google Plus’a olan ilginin keskin şekilde düştüğünü gösteren son araştırma, akıllara, ‘’acaba, internet devinin sosyal medya atağı başlamadan sönüyor mu?’’ sorusunu getirdi.

Geçtiğimiz Haziran ayında yayına sokulan Google Plus sadece 1 ayda 25 milyondan fazla üyeye ulaşarak, sosyal medyada dengeleri değiştirebileceği sinyali vermişti. 89n adlı web app firmasının yaptığı son araştırma, Google Plus’a günlük girdilerde yüzde 42 azalma olduğunu belirledi. Google Plus gerçekten de başlamadan sönen bir macera mı olacak?

Hayır ” diyor TechCrunch yazarı Robin Wauters: 89n gerçek bir araştırma şirketi değil. Ve firma, bu araştırmasının verilerini hangi metodlarla topladığı konusunda yeterince şeffaf davranmıyor.  Birçok kişi gibi ben de Google Plus’ın Twitter ve Facebook’a çok ciddi bir rakip olacağını düşünüyordum. Bu düşüncem zamanla söndü ama Google Plus öldü düşüncesine katılmak da mümkün değil.

Huffinhgton Post’tan Catharina Smith de Google Plus’ın gerilemesinin tek göstergesinin 89n olmadığına dikkat çekiyor: Google Insights’ta yeni sosyal ağla ilgili arama yapanların sayısında bile 90 günde oldukça keskin bir düşüş var. Facebook ya da hatta Google Map ile ilgili arama yapanlara baktığınızda bile Google+’ta işlerin pek de iyi olmadığı ortaya çıkar.

Yanlış yapmayın, Google+ büyüyecek: Kanada gazetesi Financial Post gazetesi de, Google’ın daha önceki sosyal medya atağının da başarısız olduğuna katılmakla beraber, Google Plus’ın oldukça farklı bir girişim olduğu düşüncesinde: Google’ın verdiği bütün hizmetleri bünyesinde topluyor. Her ne kadar Twitter ya da Facebook ile aynı kulvarda düşünülse de onlardan çok daha geniş bir hizmet sunuyor.