Skip to content
Menu

Seyircisi olmayan parasız bir takım başarılı olabilir mi? Brad Pitt’in cevabı sinemalarda..!

AMERİKA BÜLTENİ (23 Eylül 2011)

Seyircisi maçlara gelmeyen ve büyük bir finansal olanaksızlık yaşayan bir takımın ligde başarı şansı var mı? Oyun içi göstergelerin ve istatistiklerin, sektörel gösterge ve istatistiklerden (örneğin seyirci sayısı) çok daha önemli olduğunu iddia eden bir kulüp yöneticisi, bu başarının mümkün olduğunu ispatlar ve Amerika’da olay olur.  Brad Pitt’in başrolünü oynadığı Moneyball filmi ABD’de gösterime girdiği ilk gün büyük ilgi görüyor.

Bugün birçok Amerikan gazetesinin manşetini süsleyen film, Amerikan beyzbol ligi MLB takımlarından Oakland Athletics’in yöneticisi Billy Beane’nin yaşanmış deneyimini anlatıldığı aynı adlı kitabın sinemaya uyarlaması. Maddi sıkıntılar içinde büyük zorluk yaşayan kulübün başına gelen Beane, finansal tabloya rağmen, ligde rekabet edebilir bir takım yaratılabileceğini iddia etti ve yıllık maaşı 47 milyon dolarlık Oaklands’ı, yıllık 125 milyon dolar maaş ödeyen New York Yankees ile rekabet edebilir bir takım yaptı. Bu başarıyı anlatan kitap ABD’de yayınlandığı 2003 yılından beri büyük ilgi görüyor.

Film kritiklerini takip eden Rotten Tomatoes sitesine göre film hakkında ABD medyasında yayınlanan 93 kritikten 87’si filmi övüyor ki bu yaklaşık yüzde 94’lük bir olumlu kritik oranı demek.  Film kritiklerini yayınlayan 29 sitedenin tamamında da film hakkındaki kritiklerin hep olumlu olması dikkat çekiyor. Amerikan beyzbol liginde playoff maçlarının başlamasına günler kala gösterime giren film, sinemaseverler kadar beyzbolseverleri de sinemaya çekiyor.

Bennett Miller’ın yönettiği filmde Brad Pitt’e, Philip Seymour Hoffman, Robin Wright, Jonah Hill, Chris Pratt ve Casey Bond eşlik ediyor.