Skip to content
Menu

Papa, Berlin’de Müslüman temsilcilerle bir araya geldi

AMERİKA BÜLTENİ (24 Eylül 2011)

Almanya’ya bir ziyaret gerçekleştiren Papa 16. Benediktus, Berlin’deki Vatikan Temsilciliği’nde Müslüman temsilcilerle görüştü ve Almanya Anayasasına bağlı kaldıkları sürece onlarla işbirliği yapma sözü verdi.

‘Birçok Müslüman ailenin varlığı 1970’li yıllardan beri bu ülkenin bir simgesi haline geldi’ diyen Papa, Katolik kilisesinin, herhangi bir dine ait olmanın kamu yaşantısında kabul görmesini savunduğunu söyledi.

Ülkedeki 4 milyon Mülsümanın temsilcileri, Papa’nın kendileriyle de görüşmesinden dolayı duydukları sevinci dile getirirken, Alman anayasasına bağlıklıklarının hiçbir şekilde tartışma konusu olmadığını idle getirdiler. Reuters haber ajasnına konuşan Türk Cami dernekleri birliği DITIB temsilcisi Bekir Alboğa, ‘’Almanya’da bir Müslüman olarak her zaman Anayasanın barışçı br yaşam için temel olduğuna inandıklarını’’ kaydederek, Papa’nın Müslüman temsilcilerle görüşmesinin Katolik kilisesinde yeni ve umut verici bir yaklaşımın göstergesi olduğunu kaydetti.

Anadolu Ajansına konuşan Diyanet İşleri Türk İslam Birliği Başkanı Ali Dere de, Papa’nın ‘Almanya’nın çok dinli ve kültürlü yapısına vurgu yapmasını’ önemli bulduğunu belirtti.