Skip to content
Menu

Hayvanseverler için sembolik değeri yüksek zafer; Hollywood’ta kürk satışı yasaklandı

AMERİKA BÜLTENİ (27 Eylül 2011)

California’nın, liberalliği ve açıklığıyla ünlü West Hollywood şehri, gay haklarından, silah yasağına, ve hatta yakında kutlayacağı, ‘Striptiz onur günü’ne kadar birçok liberal özgürlüğe öncülük etmenin gurunu yaşadı hep. Ancak, şehrin belediye meclisinin son kararı, şehri oluşturan iki sosyo-ekonomik kesimi, hayvanseverler ve modaseverleri karşı karşıya getirdi.

West Hollywood Belediye Meclisi, şehirde hayvan kürkünden yapılan giysilerin üretim ve satışını yasaklayarak ABD’de bir ilki gerçekleştirdi. Los Angeles ve Beverly Hills arasında yer alan bu küçük şehrin en önemli gelir kaynaklarından birinin moda endüstrisi olmasına rağmen bu kararın belediye meclisinde oy birliğiyle alınması dikkat çekti. Gelişmenin daha da ilginç yönü ise, ABD’nin kürk endüstrisini temsil eden ulusal ticaret örgütünün (Fur Information Council of America) merkezinin de West Holywood’ta olması.  Şehirdeki, Melrose Avenue, Sunset Strip ile Beverly ve Santa Monica bulvarları ise modanın kalbinin attığı yerler. Şehrin ticaret odaları, bu kararla şehirdeki perakende satıcılarının yüzde 90’ının zarar göreceğini savunarak, yasağı eleştiriyor.

Belediye Meclisindeki yasayı ilk gündeme getiren BM üyesi John D’Amico ise, şehrin ABD’de bu yasağı getiren ilk yerleşim birimi olmasından gurur duyduğunu ifade ederek, böylece, kürkleri için hayvan katliamını engelleme yolunda bir adım atılmış olduğunu söyledi. Nüfusunun önemli bir kısmı gaylerden oluşan şehirde, kedi ve köpeklerin ‘pet store’lardan satılması da yasaklanmıştı.