Skip to content
Menu

Obama’nın konuşmasını, ‘’İsa Mesih tanrıdır’’ diye bağırarak kesti

AMERİKA BÜLTENİ (27 Eylül 2011)

ABD Başkanı Barack Obama’nın Los Angeles’ta katıldığı bağış toplantısında ilginç bir eylem yaşandı. Bir kişi Obama konuşurken, “Jesus Christ is God! (İsa Mesih tanrıdır)” diye bağırmaya başladı. Ardından eylemci, “Christian God is the one and only true living God (Hıristiyan tanrısı, gerçek ve tek tanrıdır)” şeklinde bağırmaya devam etti. Salondaki Obama destekçileri ise, ‘’4 yıl daha’’ diye tezahürata başlayarak eylemcinin sesini bastırdı. Washington Post muhabirine göre, salondan çıkarılan protestocu, çıkarılırken de, ‘’Obama anarşist’’ diye bağırmaya devam etti.

Eylem sırasında Obama gülümsemek ve sessiz kalmakla yetindi. Daha sonra konuşmasında, ‘’İsa Mesih’in tanrı olduğuna katılıyorum’’ diyerek başlayan Obama, eylemcinin ceketinin salonda kaldığını sanarak görevlilerden ceketi eylemciye ulaştırmalarını istedi. Ancak bir kadının ceketin kendine ait olduğunu söylemesi herkesi güldürdü.

İkinci bir bağırma eylemi daha

Obama, konuşmaya başladıktan bir süre sonra bir bağırma eylemi daha gerçekleşti. Ancak bu kez eylemci başkanı hedef almıyordu. ‘’Tıbbi marihuanaya izni unutma’’ diye bağırdı. Obama, ‘’hatırlatma için teşekkürler’’ demekle yetindi. Bu eylemcinin ise salonda kalmasına izin verildi.