Skip to content
Menu

Tablet savaşı alevleniyor: Kindle Fire yarın tanıtılıyor, Nook Color 2 yolda

AMERİKA BÜLTENİ (27 Eylül 2011)

Amazon’un yarın yapacağı basın toplantısında yeni tableti Kindle Fire’ı tanıtacağı belirtildi. TechCrunch’ın haberine göre New York’ta Çarşamba sabahı düzenlenecek basın toplantısının gündemi, Kindle Fire olacak.

TechCrunch yazarı MG Siegler’ın kaydettiğine göre Kindle Fire, 7 inç ve arkadan aydınlatmalı (backlit) ve görünüm olarak BlackBerry PlayBook’a benziyor. Kindle Fire’ın PlayBook’a benzemesinin nedeni ise aynı fabrikada (ODM), Quanta’da üretilmesi. Amazon, Kindle için kendi dizayn ekibini oluştursa da, yaklaşan Noel alışveriş sezonuna yetiştirebilmek için birçok tasarım konusunu askıya almak zorunda kaldılar. Kindle Fire’ın satışa ancak Kasım ayının ikinci haftasında sunulabileceği de aktarılıyor.

Peki neden bu kadar erken anons yapılıyor?

Sebebi Amazon’un rakibi Barnes&Nobles’ın Nook Color 2’yi duyurmaya hazırlanması. TechCrunch, B&N’ın Nook Color 2 tableti Ekim ayı içinde tanıtmaya hazırlandığına dikkat çekiyor. Nook Color 2’nin 1.2 GHz OMAP çipe sahip olacağı, daha kaliteli bir multimedya işletimi sunacağı ve görüntülemelerle (streaming) ve her türlü uygulamanın (app) kullanım kolaylığına imkan vereceği de sızan bilgiler arasında.

Kindle Fire, Android 2.1 temelli olurken Nook Color 2’nin Android 2.3 temelli olacağı da ifade ediliyor.

Kaynaklar Nook Color 2’nin de Nook Color gibi 250 dolardan satılacağını, orijinal Nook Color’un fiyatının 200 dolara ineceğini aktarıyor. Kindle Fire’ın fiyatı ise belirsizliğini koruyor. Ancak Amazon Prime versiyonlusunun 300 dolardan, normal Amazon Fire’ın ise 250 dolardan satışa sunulması bekleniyor.