Skip to content
Menu

İlk ve tek iPad gazetesi ‘The Daily’nin durumu iyi değil

Rupert Murdoch, 8 ay önce iPad gazetesi The Daily'nin yayına başlama törenine bizzat katıldığında oldukça umutluydu.

AMERİKA BÜLTENİ (29 Eylül 2011)

Medya dünyasında herkesin aylardır merak ettiği bir sır vardı: ‘’İlk ve tek iPad gazetesi The Daily’nin durumu nasıl?’’

Medya patronu Rupert Murdoch’a ait News Corporation şirketinin büyük umutlarla 8 ay önce yayınlamaya başladığı The Daily, medya tarihinin ilk ve tek iPad gazetesi. The Daily, ilk okuyucularına 2 hafta ücretsiz okuma imkanı sunuyor. İki haftalık denemeden sonra, ayda 99 cent’e ya da yılda 39.99 dolara abone olmak gerekiyor.

Murdoch bizzat katıldığı açılışında, 30 milyon dolardan fazla paraya mal olan The Daily’nin zarar etmemesi için 500 bin aboneye ulaşması gerektiğini açıklamıştı.

Peki hedeflere ulaşıldı mı? Bir iPad gazetesi okuyucudan ilgi görüyor mu? Bloomberg.com herkesin cevabını merak ettiği sorularla ilgili bazı bilgilere ulaştı.

Buna göre The Daily haftada ortalama 120 bin ziyaretçiye sahip. Bu sayı, 8 ay önce Murdoch’un, gazetenin kar edebilmesi için olması gerektiğini söylediği 500 bin okuyucu hedefinin dörtte biri. Üstelik, 120 bin sayısının kaçta kaçının para ödeyen abonelerden oluştuğu bile net değil. Şirket, 120 bin ‘unique’ ziyaretçiden bahsediyor ancak, aboe sayısını vermeyi reddediyor. Haftalık ziyaretçi sayısının önemli bir kısmının, 2 haftalık bedavacılar olduğu iddia ediliyor.