Skip to content
Menu

The Onion, New York’tan Chicago’ya taşınıyor

Onion gazetesi, uydurma haberlerine rağmen birçok manşeti ile ülke gündeminde yer almayı başardı.

AMERİKA BÜLTENİ

(30 Eylül 2011)

New Yorklular, için endişe saati… The Onion’u da kaybedecekler. Geriye ne kalıyor? Dünyanın en popüler satirik uydurma haber gazetesi The Onion’un editoryal merkezini 10 yıldır bulunduğu ve çok sevdikleri New York’tan Chicago’ya taşıyacağı belirtiliyor.

Gazetenin halen Chicago merkezli olan şirketinin CEO’su Steve Hannah’ın bu konuda gerekli ticari anlaşmaları yapmakta olduğu ve The Onion gazetesinin editoryal ofisi ile beraber, kağıt baskı ve Onion News Network’u da Chicago’ya taşımaya hazırlandığı medyaya sızan bilgiler arasında. Gazetenin yazı ekibine de taşınma, geçen hafta içinde tebliğ edildi. Yazarların bir kısmı kesinlikle New York’ta ayrılma taraftarı değil. Ancak son kararlar, gazetenin önümüzdeki birkaç gün içinde Chicago konusunda son kararı vermesinden sonra oluşturulacak.

1988 yılında Wisconsin eyaletinin Madison şehrinde yayına başlayan The Onion gazetesi New York’a taşındıktan sonra bütün dünyada tanınan bir yayına dönüştü ve kürenin her köşesinde taklitlerini üretti. The Onion gazetesinin haftalık kağıt baskısının tirajı 3,6 milyon. Web sitesinin tekil ziyaretçi sayısı ise ayda 7,5 milyonu buluyor.