Skip to content
Menu

Obama’yı Hitler’e benzeten şarkıcı Hank Williams’a büyük tepki

AMERİKA BÜLTENİ (4 Ekim 2011)

ABD Başkanı Barack Obama’yı Hitler’e benzeten ‘country müzik’ şarkıcısı Hank Williams Jr’a tepki giderek büyüyor. ABD’nin bir numaralı spor kanalı olan ESPN de pazartesi gecesi futbol programında, Hank Williams’ın şarkısını jenerik müziği olarak kullanmayı iptal ettiklerini duyurdu. ESPN’den yapılan açıklamada, ‘’Her ne kadar Hank Williams televizyonumuzun bir elemanı olmasa da, kanalımızla özdeşleştirildiğinin farkındayız. Yaptığı yorumdan büyük hayalkırıklığı duyduk. Bu sebeple de bu akşamki yayından müziğini kaldırdık’’ denildi. ESPN müziği ileride kullanıp kullanmayacağını belirtmedi.

Hank Williams Pazartesi sabahı Fox News’te katıldığı Fox and Friends programında, Temsilciler Meclisinin Cumhuriyetçi Başkanı John Boehner’ın Başkan Obama ile golf oynamasının büyük hata olduğunu söyleyerek, ‘’Bu sanki Netanyahu’nun Hitler ile golf oynaması gibi’’ diye konuşmuştu.

Williams: Yanlış anlaşıldım

Öte yandan Hank Williams yaptığı açıklamada, yanlış anlaşıldığını iddia ederek, ‘’Bazılarımızın güçlü fikirleri var sıklıkla yanlış anlaşılıyor. Analojim şiddetliydi ama bir noktaya dikkat çekmek istiyordum. Sadece bu ikilinin bir arada olmasının ne kadar aptalca olduğunu anlatmaya çalışıyordum. İkisi de zıt kutuplar. Yoksa, başkanlık makamına saygım var’’ dedi.