Skip to content
Menu

Beyzbolda Texas Rangers’dan ‘grandslam’ galibiyet; Cardinals, Milwaukee’yi dağıttı

Nelson Cruz, grandslam vuruşundan sonra koşusunu yaparken takım arkadaşları onu son kalede böylesine heyecanla bekledi.

AMERİKA BÜLTENİ (11 Ekim 2011)

Profesyonel beyzbol ligini (MLB) oluşturan iki alt ligden biri olan Amerikan Ligi’nin şampiyonluk serisinde ikinci maç oldukça dramatik bir sonuca sahne oldu. 9 inning’lik normal sürede beraberlik nedeniyle uzayan maçın 11’nci inning’inde, Texas Rangers’dan Nelson Cruz, ‘grand slam’ vuruşu ile takımını 7-3 öne geçirerek, galibiyeti getirdi. Beyzbolda, bütün ‘base’ler (kaleler) doluyken ‘home run’ yapılmasına ‘grand slam’ deniyor. Beyzboldaki en değerli sayı olan bu vuruş takıma 4 sayı kazandırıyor.

Böylece Detroit Tigers ile Texas Rangers arasındaki seri 2-0 Rangers lehine duruma geldi. Rangers, Salı günü Detroit’te oynanacak üçüncü maçı da kazanırsa, Amerikan Ligi’nin şampiyonu olacak ve World Series’te Ulusal Lig (NL) şampiyonu ile beyzbolun en büyüğü olmak için mücadele edecek.

Ulusal Lig şampiyonluk serisi ikinci maçında Cardinals, Brewers’ı dağıttı

Öte yandan Ulusal Lig şampiyonluk serisinde Milwaukee Brewers’a karşı 1-0 yenik durumda olan St Louis Cardinals, serinin ikinci maçında adeta patladı. Maçı 12-3 kazanan Cardinals seriyi 1-1 hale getirdi. İki takım Salı günü St Louis’de üçüncü maçta karşı karşıya gelecek.

İŞte Nelson Cruz’un tarihi vuruşunu yaptığı anın ham görüntüleri: