Skip to content
Menu

Amerika ‘büyük porsiyonlar’ ülkesi olmaktan çıkıyor; Şimdi de mini pasta trendi

AMERİKA BÜLTENİ (13 Ekim 2011)

Bir zamanlar bu ülkede herşeyin büyüğü makbuldü. Büyük arabalardan, restoranlarda büyük porsiyonlara kadar… Ancak hem ekonomik kriz hem de sosyal değişim sonucu artık küçük şeylere rağbet de artıyor. Küçük akıllı telefonlar, mini boyutlu akıllı otomobiller daha revaçta. Ve bu trendin son dalgası ise tatlılarda yaşanıyor. İnsanların dışarıda yiyeceğe daha az para harcama ve aşırı kilolar konusunda son yıllarda artan duyarlılık, minik boyutlu tatlı ve keklere ilgiyi artırınca birçok kafe, dondurma ve pasta zinciri, menülerine mini pastalar ekleme yarışına girdi.

Dünyanın en büyük dondurma-pasta zinciri olan Baskin-Robbins de, Cuma günü tanıtacağı, dondurma kek karışımı yeni ‘Cake Bites’ ile bu trende katılıyor. Sektörün, Pillsbury, Starbucks ve Entenmann’s gibi diğer zincirleri de lokma boyutunda pastalar, keklerden oluşan yeni ürünleri servis etmeye başladı ya da hazırlığını yapıyor.

Gıda üreticileri bu yeni eğilimin gelip geçici bir rüzgar olmadığına dikkat çekiyor. Datamonitor adlı sektör analiz firmasının verilerine göre son 5 yılda ABD’nin ünlü kafe pasta zincirlerinde 228 adet yeni lokmalık tatlı pasta çeşidi raflarda yerini aldı. Ulusal Restorancılar Birliği’nin ülke çapında yaptığı araştırmaya göre de her 10 aşçıdan 8’i, minik pastaların oldukça popüler olduğu fikrine katılıyor.

İşte yeni mini pastalardan birkaçı:

Baskin Robbins: Bir adet Cake Bites $2.99’a satılacak. 4’lü kutusu ise $9.99’a mal olacak. ‘’Double chocolate’’, ‘’praline caramel’’, ‘’chocolate mint’’ ve ‘’vanilla blondie’’ aromalı çeşitleri var.

Starbucks: Zincirin sözcüsü Lisa Passe yaptığı açıklamada, Mart ayında satışını durdukları Petites pastaları, Kasım ayından itibaren ‘holiday’ temalı olarak yeniden satışa sunacaklarını söyledi.

Entenmann’s: Hamur işi pastalarıyla ünlü Entenmann’s, Mini Cakes adını verdiği yeni pastalarını, ‘’chocolate chip’’, ‘’crumb cake’’ ve evet elbetteki ‘’pound cake’’ çeşitleriyle piyasaya sürmeye başladı.

Pillsbury: İlk dondurmalı pastası olan Sweet Moments ile iyi bir satış yakaladı. Sweet Moments, $3.19’a satılan kutuda her biri 60 kalori ve birer lokmalık 12 brownie’den oluşuyor.