Skip to content
Menu

21 Mayıs’ta tutturamayan grup yine ısrarlı: Kıyamet bu Cuma kopacak

AMERİKA BÜLTENİ (18 Ekim 2011)

Cumartesi günü için önemli planlarınız varsa, bu haber bir okuyun! 21 Mayıs 2011’de kıyamet kopacak diyerek binlerce kişiyi buna inandırabilen Harold Camping adlı papaz, kıyamet kopmayınca, hesap hatası yaptığını açıklamış ve asıl kıyametin 21 Ekim 2011’de kopacağını açıklamıştı.

Camping’e güvenerek 21 Mayıs’tan önce işlerinden ayrılıp evlerini satanlar bu 5 aylık gecikme süresinde ne yaptı bilinmez ama birçoğu için yeni ‘’kıyamet’’e zaten şunun şurasında 3 gün kaldı.

İlk kıyamet fiyaskosundan 18 gün sonra felç geçiren Camping, Eylül ayında biraz toparlanarak Family Radio Network adlı organizasyonuna yeniden dönmüştü. Eylül ayında yaptığı konuşmada Camping, ‘’İnanmayanların ölüme uykuda yakalanacağını ve asla uyanmayacağını’’ ifade ederek, ‘’Son çok hızlı gelecek. Muhtemelen gelecek ay’’ diye konuşmuştu.

Sizin de dikkatinizi, ‘muhtemelen’ kelimesi çekmiştir muhtemelen… New Orleans Üniversitesinde kıyametçi gruplar uzmanı Catherine Wessinger, bu ‘muhtemelen’ ile sıkça karşılaştığını ifade ederek, ‘’Kehanet tutmazsa kehaneti yapan için arkadan çıkış kapısıdır bu. Hiçbir şey olmazsa olay maddi dünyada görülmeyen manevi bir olay olarak gerçekleşti şeklinde yansıtılıyor.’’ yorumunda bulunuyor.

Geçen ilk baharda bütün ABD’yi boydan boya karavanla dolaşarak 21 Mayıs’ta kopacak kıyamete hazırlık uyarısı yapan David Liquori, NPR’a yaptığı açıklamada, Family Radio’nun şöhretinin sona erdiğini ve artık para akışının durduğunu itiraf ediyor ama hala 21 Ekim’de kıyametin kopacağına da inanıyor. Sadece kıyametin ne şekilde kopacağından emin değil. 22 Ekim’de uyandığında hiçbir şey olmamışsa ne yapacağını ise söylemiyor. Elbette Harold Camping de söylemiyor.

Kıyametçiler neden dikkatimizi çekiyor?

Loyola Üniversitesinden Catherine Wessinger, bu tür grupların hiçbir zaman yok olmadığını anlatırken, ‘’1840’larda Hz İsa’nın geri geleceğini ilan eden Millerites grubunun, kehanetleri tutmayınca yeniden organize olarak bugün tüm dünyaya yayılan ‘’Seventh-day Adventists’’ kilisesini kurmalarını örnek gösteriyor. Bu grupların her zaman ses getirceğini ifade eden Wessinger, ‘’Çünkü en temel korkumuza hitap ediyorlar. İnsanlar ölmek ya da acı çekmek istemez’’.

Bu sebeple de 21 Ekim de geçtikten sonra Maya takvimine göre dünyanın sonu olduğu iddia edilen 21 Aralık 2012’ye yoğunlaşacağız. Şimdi konuştuğumuz herşeyi yeniden konuşup, yaşadığımız herşeyi yeniden yaşayacağız…