Skip to content
Menu

Obama yönetimi kaçak göçmen sınırdışı etmede rekor kırdı

AMERİKA BÜLTENİ (18 Ekim 2011)

ABD Göçmenlik ve Gümrük Polisi (ICE) tarafından yapılan açıklamada, Eylül ayında biten 1 yıllık dönemde yaklaşık 400 bin kaçak göçmenin ABD’den sınırdışı edildiği belirtildi. ICE, bir önceki yıllık dönemde 392 bin 826 kaçak göçmeni sınırdışı ederken, bu yıl bu sayı 396 bin 906’ya ulaştı. ICE Direktörü John Morton, sınırdışı prosedüründe oldukça dikkatli ve önceliklere önem veren bir yöntem izlediklerini belirterek, sınırdışı edilenlerin büyük bölümünün kriminal suçlulardan oluştuğunu vurguladı.

2012 Başkanlık seçiminde göçmenlik konusunun en hararetli konulardan biri olması bekleniyor. Birçok Cumhuriyetçi Obama’yı kaçak göçmenlikle etkin mücadele etmemek ve bilinçli olarak göç yummakla suçluyor. Öte yandan göçmen hakları  savunucuları ise Obama yönetiminin yoğun sınırdışı faaliyetinin, Hispanik seçmenlerin desteğini kaybetmesine neden olabileceği konusunda uyarıyor.

Obama yönetimi Ağustos ayında sınırdışı edilmede, aileleri parçalamama ve yararları bireyleri sınırdışı etmeme isteğiyle yeni sınırdışı politikası açıklamıştı. Buna göre, bütün sınırdışı faaliyetleri kişinin durumuna göre tek tek incelenerek kararlaştırılıyor artık.