Skip to content
Menu

Amerika Fenerbahçe derneğinden Van’a yardım seferberliği

Fenerbahçe USA, Amerika'daki Türklere, depremzedeler için yardım çağrısı yaptı

AMERİKA BÜLTENİ (26 Ekim 2011)

Amerikan Türk toplumunu ilgilendiren her sosyal gelişmeye olumlu katkısıyla sadece Fenerbahçelilerin değil Amerika’da yaşayan bütün Türklerin kalbini kazanan Fenerbahçe USA derneği, Van’da meydana gelen deprem felaketi için de yine öncü oluyor.

Dernek yöneticilerinden işadamı Ekmel Anda’nın öncülüğünde başlatılan kampanyada, New York ve New Jersey’de oluşturulan iki noktada toplanacak yardımlar, Van’a gönderilerek, ülkemizin bu acı gününde okyanus ötesi bir dostluk ve insanlık köprüsü kurulacak.

Ekmel Anda, yaptığı açıklamada, depremzedelerin acil ihtiyacı olan malzemelerin gönderilmesinin önemine işaret ederek,  ‘’Oluşturduğumuz iki adrese, depremzedelerimizi sıcak tutacak kazak, polar, mont, battaniye, corap ve LONG JOHN denilen iç çamaşırları bırakılabilir. Bunun haricinde çocuk bezi cok önemliymiş. Çocuklar icin oyuncak isteniyor. Tabiki bunun yanında bizim düşünemediğimiz ama yardım etmek isteyenlerin aklına gelebilecek önemli olacağını düşündükleri herşey kabuldür.’’ dedi.

ABD ile Türkiye arasındaki mesafeden dolayı kısıtlı nakliye imkanlarının olduğuna dikkat çeken Ekmel Anda, kampanya adına, ‘’Lütfen elinize geçen herşeyi ‘aman bunu da vereyim ev temizlensin’ diye getirmeyin. Yerimiz çok kısıtlı ve bu nedenle depremzedeler için gerekli ihtiyaç maddelerinin bağışlanması cok önemli. Bağışlanacak malzemelerin temiz olması da önemli. Çünkü bu malzemeler temizlenmeden doğrudan Türkiye’ye gönderilecek’’ isteğinde bulundu.

Malzeme yardımının yanı sıra Türkiye’den temin edilebilecek malzemeler için ya da diğer hizmetler için para bağışı da kabul ettiklerini belirten Ekmel Anda, para bağışlarını bizzat Türkiye’ye götüreceklerini ve yapılan tüm harcamaların bağışseverlere duyurulacağını da kaydetti.

Her iki yardım noktasının da Pazartesi-Cumartesi 9:00 am- 6:00 pm arası açık olacağı belirtilirken, gönüllü çalışmak isteyenlerin de bu saatler de söz konusu adreslere giderek, yardım edebileceği duyuruldu.

Bağışta bulunmak isteyenlerin malzemeleri bırakabileceği adresler:

New York:

Fenerbahce USA

31-00 47th Ave. Giriş katı. Long Island City, NY 11101.

Kontak: Fatih Ozonur: 1-732-500- 2046

New Jersey:

REDEX LOGISTICS

239 Linbergh Place building#2a , Paterson NJ

Kontak: Fatih Civi: 1-973-345-7405