Skip to content
Menu

‘Halooween’ kutlamaya hazırlanan ABD’nin kuzeydoğusuna yılın ilk kar fırtınası geliyor

AMERİKA BÜLTENİ

(28 Ekim 2011)

Washington DC’den Philadelphia’ya, New York’tan Boston’a ABD’nin kuzeydoğusunda yaşayanların bu haftasonu kapısını minik cadılardan önce kar çalacak. ABD Meteoroloji Hizmetleri Dairesi, Cuma günü öğleden sonra yaptığı açıklamada, Virginia’dan Maine eyaletine kadar olan kuzeydoğu hattında kar yağışı uyarısı yaptı.

Bölge, yer yer 10 inç yüksekliğe kadar ulaşacak kar yağışıyla beraber, soğuk ve yağışlı havanın etkisine girecek. New York’ta 2 ile 4 inç arası yağış beklenirken, özellikle şiddetli rüzgarın şehirde etkili olacağı belirtiliyor. Washington D.C., Baltimore, Wilmington, Philadelphia, Trenton, New York City, Providence ve Boston’da soğuk yağmur şeklinde başlayacak yağışı, zaman zaman kar yağışına dönüşecek.

Connecticut eyaleti ile Massachusetts eyaletinin bazı kesimlerine, tarihlerinin en erken kar yağışının yağabileceğine dikkat çekiliyor. AccuWeather raporuna göre ise kar yağışının şiddetli olacağı güzergah, I-95 otoyolu koridoruunun batısında kalacak, Allentown(Pennsylvania), Poughkeepsie, (New York) ve Worcester (Massachusetts) hattı.

Rüzgara da dikkat

Sezonun ilk kar yağışı ıslatmakla kalmayacak. Yetkililer, fırtına ile beraber yaşanacak şiddetli ve soğuk rüzgarların, enerji nakil hatlarında arızalara neden olabileceği ağaçları devirebileceği uyarısında da bulunuyor. Ağaçaların hala yaprakları olması da, kar ağırlığıyla devrilebilecek ağaç sayısının fazla olmasına neden olabilir.