Skip to content
Menu

Alaska’nın kutup soğuğu Wall Street karşıtı işgal eylemcilerini yıldırmıyor

AMERİKA BÜLTENİ (27 Kasım 2011)

17 Eylül’de New York’ta başladıktan sonra ABD geneline yayılan Wall Street karşıtı işgal eylemlerinin kış aylarıyla beraber çözüleceği iddia ediliyordu. Ancak ABD’nin en soğuk eyaleti olan Alaska’da başlayan işgal eylemi, dondurucu kutup soğuğunda ikinci ayına ‘firesiz’ girdi. İki ay önce Fairbanks’a kamp kuran eylemcilerden hiçbiri grubu terketmedi.

Alaska’nın Fairbanks şehrinde, hava sıcaklığı haftalardır eksi 40 dereceye düşmesine rağmen, eylemciler ‘Veteran’s Memorial Park’ta kurdukları çadırlarda yaşamaya devam ediyor. Yerel yöneticiler, ABD’nin diğer eyaletlerindeki gibi çadırları sökmek isiyor ancak, diğer eyaletlerden farklı olarak çadırsız eylemin, ölümcül sonuçları olabileceğinden endişe ediliyor.

Los Angeles’ta zorunlu geceyarısı tahliye öncesi gergin bekleyiş

İşgal eylemlerinin ABD genelindeki sıcak noktalarından biri olan Los Angeles’ta ise, belediyenin zorunlu tahliye için eylemcilere verdiği süre bu gece yarısı sona erecek. Eylemciler, gece yarısına kadar terketmezse polis zorla bölgeyi boşaltacak. Ancak, işgal eylemcileri yaptıkları açıklamada, belediye binası karşısında kurdukları işgal kampını terketmeyeceklerini belirtti. Eylemcilerin Pazar gününü, biber gazlarından, plastik mermilerden ve göz yaşartıcı bombalardan nasıl korunacakları seminerleriyle geçirmesi dikkat çekti.