Skip to content
Menu

Amazon’un iPad’a karşı çıkardığı ‘Fire’, kendisini mi yakıyor?

Jeff Bezos, birkaç ay önce Kindle Fire'ı büyük umutlarla tanıtmıştı.

AMERİKA BÜLTENİ (15 Aralık 2011)

Amazon’un iPad’a ucuz bir rakip olarak ürettiği yeni tableti Kindle Fire, piyasaya sürülmesinin üzerinden birkaç ay geçmesine rağmen, ciddi teknik sorunları nedeniyle istediği başarının yakınına bile yaklaşamadı. Sektör analistleri Kindle Fire’ın ‘erken ölüm’ünü bile konuşuyor.

199 dolara piyasaya sürülen Kindle Fire tabletleri alanların derin memnuniyetsizliği Amazon’un tabletinin geleceğini belirsizliğe itiyor. Birçok müşteri Kindle Fire’ın dokunmatik ekranının sorunu ya da harici ses kontrol özelliğinin olmaması gibi birçok problemden yakınıyor. Amazon, iki hafta içinde bazı sorunları çözecek bir yazılım güncellemesi yapacakları sözü verdi. Peki bu fakirlerin iPad’ı olmayı hedefleyen Kindle Fire’ı kurtarmaya yetecek mi?

New York Times gazetesine konuşan Silicon Vadisi danışmanlık firması ortağı Jacob Nielsen, Kindle Fire’ın başarılı olamayacağını iddia ederek, ‘’Satın alınmasını tavsiye bile edemiyorum. Küçük parmaklı değilseniz ekran çok küçük. Hatasız kullanmak nerdeyse imkansız. Çok kötü dizayn edilmiş. Üstelik cihaz, uzun süre elde tutmak için çok ağır’’ şeklinde konuşuyor.

CNET yazarı Harry McCracken ise, Amazon’a biraz süre ve şans tanınması görüşünü dile getirerek, ‘’Sektörmedyasındaki genel Kindle Fire gürültüsüne rağmen ben iyimserim. Orjinal Kindle kitap okuyucu da 4 yıl önce ilk piyasaya çıktığında birçok sorunu vardı ancak büyük bir başarı öyküsüne dönüştü’’ diye yazdı.

Forbes analisti Michael Humprey ise, Amazon’un yazılım güncellemesi vaadini eleştirerek, devam etti: ‘’Birçok sorun doğrudan hardware ile ilgili. Yazılım güncellemesi bir değişikliğe yol açmayacak.  Ekran ve ses sorunları devam edecek. Tabii müşteriler, Amazon, aptalca cihazı içine koyduğu psota paketinin üzerine, ‘’pakette Fire var’’ yazdığı için cihazı çalınmamış şanslı müşterilerdenseniz. Açık ki Amazon bir ‘fire’ çıkardı. Ve ateşi söndürmeye gücü yetmiyor’’