Skip to content
Menu

NFL’de New York derbisini kazanan Giants playoff şansını sürdürüyor; Eagles elendi

AMERİKA BÜLTENİ (24 Aralık 2011)

Amerikan Futbolu Ligi NFL’de, New York’ta oynanan haftanın maçını ve tarihi derbiyi Giants 29-14 kazandı. Aynı şehri ve aynı stadyumu paylaştığı New York Jets’i yenen Giants bu galibiyetle son haftaya playoff şansını sürdürerek girdi. Philadelphia Eagles ise, playoff’a kalma şansını kaybetti. Ligin normal sezonunun son haftasında Dallas Cowboys ile karşılaşacak Giants, AFC North konferansının şampiyonluğu ünvanı için mücadele edecek.

New York Jets ve New York Giants 4 yıldır ilk kez karşı karşıya geldi. İki ayrı konferansta mücadele eden iki takım, NFL ve AFL’in birleştiği 1970 yılından beri sadece 11 maç yaptı. Ancak, spor otoriteleri, iki takımın bugünkü mücadelesini, iki takımın da playoff’a kalması riskli olduğu için tarihlerinde birbirlerine karşı oynadıkları en önemli maç olarak nitelendiriyordu. Giants maç sonunda gülen taraf olurken, Jets, playoff şansını azalarak da olsa son haftaya taşıdı.

DÜZELTME ve ÖZÜR: Haberin daha önceki başlığında yer alan ”Giants playoff’u garantiledi” ifadesi maalesef yanlış bilgi vermekteydi. Yanlışlığa dikkatimizi çeken değerli dostlarımıza ve okurlarımıza çok teşekkür eder tüm futbolseverlerden özür dileriz.

NFL’de son haftaya girilirken playoff fotoğrafı netleşiyor