Skip to content
Menu

VİDEO: Komedyen Stephen Colbert ABD Başkan adaylığına hazırlanıyor

AMERİKA BÜLTENİ (14 Ocak 2011)

Super PAC’ların politikadaki olumsuz etkisine dikkat çekmek için kendisi de bir Super PAC kuran komedyen Stephen Colbert, ABD Başkanlığına adaylık hazırlığı içine girdi. Yasalar ikisini beraber yürütmesine engel olduğu için, Perşembe akşamı yayınlanan programında kurduğu Super PAC’ın kontrolünü aynı kanaldaki komedyen arkadaşı Jon Stewart’a devreden Colbert’in ‘politik paranın kontrolünü geçirme anı” milyonları kırdı geçirdi.

Colbert aynı programda, ‘’South Carolina Birleşik Devletleri başkan adaylığı için hazırlık komitesi kurduğumu gururla ilan ederim. Sizin ve açıktan bir bağımın olmadığı bazı harici grupların desteği ile ülkemizi geri alabiliriz. Teşekkürler Amerika, Tanrı sizi ve Citizens United’ı korusun’’ dedi.

Hafta içi her akşam Comedy Central kanalındaki haber programında canlandırdığı, ‘’South Carolinalı egoist bir muhafazakar’’ karakteriyle günün olaylarını yorumlayan Colbert’in karakterini ‘sahici’ sanan çok sayıda Cumhuriyetçi olduğu ortaya çıkmıştı. Cumhuriyetçi Parti’de adaylık yarışının üçüncü durağı South Carolina’da yapılan anketlerde de Colbert’in, New Hampshire’da üçüncü olan Jon Huntsman’ın önünde yer alması dikkat çekiyor.

Programında, ‘’Açık ki benim South Caroliniacs hemşehrilerim beni tek Mitternative olarak görüyor. Kalbim sürekli beni bana yönlendiriyor ve ben hiçbir şekilde Mitt değilim’’ diye konuşan Colbert’in önünde tek bir engel var. Cumhuriyetçi Partinin 21 Ocak’taki yarışından aday olmak için başvurular 1 Kasım’da sona erdi. Colbert, bağımsız adaylık şansını yoklamak zorunda.