Skip to content
Menu

Cameron onuruna verilen resmi yemekte gözler Michelle Obama’daydı

AMERİKA BÜLTENİ (15 Mart 2012)

ABD Başkanı Barack Obama, ABD’ye resmi bir ziyaret gerçekleştiren İngiliz Başbakan David Cameron ve eşi Samantha Cameron onuruna Beyaz Saray’da devlet yemeği daveti verdi. ABD geleneklerinde genellikle resmi ziyarette bulunan bazı devlet başkanları onuruna devlet yemeği veriliyor. Cameron’un devlet değil hükümet başkanı olmasına rağmen bu şekilde ağırlanması, Obama yönetiminin Cameron hükümetine verdiği önemin göstergesi olarak yorumlandı.

Obama çiftinin, İngiliz Başbakanı ağırlamasına, Washington DC’deki orta dereceli okullardan 450 öğrenci de yardım etti. Gecenin, en dikkat çeken ismi ise Michelle Obama oldu. ABD First Lady’sinin omuzlarını açıkta bırakan yeşil ipek elbisesinin tasarımcısı İngiliz modacı Georgina Chapman, aynı zamanda yemeğin de davetlileri arasındaydı.

İki lider birbirine övgü yarışna girdi

‘’Bugünkü de dahil David ile tüm birlikteliklerimizde onun hakkında şunu öğrendim’’ diye konuşan Obama şöyle devam etti: ‘’İyi zamanda da kötü zamanda da yanınızda görmek isteyeceğiniz bir ortak. Ona çok güveniyorum. Dediğini yapıyor ve yaptığını söylüyor.’

‘’Barack, seni müttefik, ortak ve arkadaş olarak çağırmak onur verici’’ diye konuşan Cameron da, ‘’Bu derece net bir vizyona, moral güce, temiz akla sahip bir liderle çalışmak bir keyif’’ dedi

İngiliz ve Amerikalı ünlüler Beyaz Saray’a koştu

Yemek, iki ülkenin devlet adamları, bürokratları ve popüler kültürün ünlü isimlerinden de büyük ilgi gördü. Yemeğe katılan ünlüler arasında PBS’in ödüllü dizisi Downton Abbey’in yıldızları Hugh Bonneville ve Elizabeth McGovern, Oscarlı aktör yönetmen George Clooney ve İngiliz aktör İdris Elba da vardı. Devlet yemeğinin sıradışı konukları arasında ise gay – lezbiyen organizasyonu LGBT aktivistleri de vardı. İş dünyasından ise Virgin Group CEO’su Richard Branson, Apple’ın İngiliz kökenli başkan yardımcısı Sir Jony Ive, Ernst & Young CEO’su James S. Turley dikkat çeken isimler arasındaydı.