Skip to content
Menu

Küba ve Meksika, Papa Benedict’i ağırlamaya hazırlanıyor

Kübalılar, ev ve işyerlerine astıkları 'Hoşgeldin' tabelalarıyla Papa'ya hazırlanıyor.

AMERİKA BÜLTENİ (22 Mart 2012)

Katolik dünyasının lideri Papa Benedict, Meksika ve Küba’yı kapsayan ziyaretine yarın başlıyor. Cuma günü Meksika’ya gidecek olan Papa, Pazartesi günü Küba’ya geçecek.

Vatikan, her iki gezinin de politik ajandası bulunmadığını belirtiyor. Ancak Güney Amerikalı siyasi gözlemciler her iki gezinin de siyasi ajandaya sahip olduğu düşüncesinde. Meksika ziyaretiyle Papa’nın kiliseye yakın devlet başkanı Felipe Calderon’a yaklaşan devlet başkanlığı seçimi öncesi destek vermiş olacağına dikkat çekiliyor. Calderon anketlerde rakibinin gerisinde yer alıyor.

Küba’da devlet başkanı Raul Castro ile bir araya gelecek olan Papa’nın Fidel Castro ile de özel bir görüşme yapması da bekleniyor. Papa ayrıca, Santiago de Küba ile Havana şehirlerinde kitlesel ayinleri yönetecek. Kilisey yetkililerinin verdiği bilgilere göre 11,2 milyon nüfuslu Küba’nın nüfusunun yüzde 60’ı vaftizli. Ancak bunların sadece yüzde 5’i düzenli kilise müdavimi.

Kübalı analistler, Katolik kilisesi ile komünist Küba yönetimi arasındaki ilişkinin 60 yılın en iyi sevyesinde olduğuna vurgu yapıyor.