Skip to content
Menu

Santorum: ”Romney, Obama’nın karşısına çıkarılabilecek en kötü Cumhuriyetçi aday”

AMERİKA BÜLTENİ (26 Mart 2012)

Hafta içinde, Obama’nın ikinci döneminin Mitt Romney’nin başkanlığından daha iyi olacağını söyleyerek partiyi karıştıran Cumhuriyetçi Partili başkan aday adayı Rick Santorum, Obama’nın rakibi olmaya çok yaklaşan Romney hakkındaki sert çıkışlarına bir yenisini daha ekledi. Santorum, ‘Romney’nin bütün ülkede Obama’nın karşısına çıkarılabilecek en kötü Cumhuriyetçi olduğunu’ söyledi. Santorum’un, Haziran ayında partinin Obama’ya karşı adayı olacağına neredeyse kesin gözüyle bakılan Romney hakkındaki bu sözleri büyük yankı yaptı.

Gelen tepkiler sonrası, Santorum medyayı sözlerini bağlamından kopararak çarpıtmakla suçladı ancak Romney’nin ‘kendine özel şekilde adaylığa ehil olmadığını’  söylemekten de geri kalmadı. Delege sayısı bakımında adaylığı kazanması artık mucizelere kalan Santorum, herkesi kendisinin etrafında kenetlenmeye çağırarak, ‘’Wisconsin eyaleti de son sözünü söyleyene kadar bu yarış bitmeyecek’’diye konuştu.

Mitt Romney’nin kampanyası ise, Santorum’un kaybettiğini gördükçe paniklediğini ve her geçen gün daha da umutsuz bir öfkeye kapıldığını savundu.