Skip to content
Menu

ABD’de piyango çılgınlığı: Mega Millions, tüm zamanların en yüksek ikramiyesine ulaştı

AMERİKA BÜLTENİ (29 Mart 2012)

ABD’de Mega Millions olarak bilinen bir piyango tüm zamanların en yüksek ikramiye bedeline ulaştı. Kazanan ya da kazananlar tam 540 milyon dolara ulaşan ikramiyeyi elde edecek. ABD’nin 40’tan fazla eyaletinden katılımcıların hiçbirinin Salı günü rakamları tutturamaması üzerine 363 milyon dolarlık ikramiye 540 milyon dolara çıktı. Bu miktarın çekilişin yapılacağı Cuma akşamına kadar artması bekleniyor.

Mega Millions’a sadece 1 dolar ödenerek katılınılabilmesi ilgiyi daha da artırıyor. Katılımcıların çekilecek 6 rakamı bilmesi büyük ikramiyeyi kazandırıyor. Mega Millions’ta küçük ikramiyeler de var. Her hangi bir ikramiye kazanma ihtimali ise 40’ta bir. En küçük ikramiye 2 dolar. 23 Mart’taki çekilişte 2,9 milyon piyangoya küçük ikramiyeler çıktı. Cuma günü 6 rakamı da bilen kişi 540 milyon dolarlık ikramiyenin vergiler düştükten sonra kalan 359 milyon dolarına sahip olacak.

Büyük ikramiyeyi kazanma ihtimali Perşembe günü itibarı ile 176 milyonda bir. Bunun ne kadar büyük bir ihtimal olduğunu merak edenler için diyelim: Başınıza yıldırım düşmesi ihtimali 280 binde bir. Hesabı siz yapın!