Skip to content
Menu

‘’Obama, Chelsea Clinton’u öldürmekle tehdit ederek Clinton’ları susturdu’’

AMERİKA BÜLTENİ (5 Nisan 2012)

ABD Başkanı Barack Obama hakkında akıl almaz komplo teorileri geliştiren marjinal sağın son iddiası ‘yok artık’ dedirten cinsten. İddiaya göre, Clinton ailesi, 2008 yılı adaylık yarışı sırasında Barack Obama’nın Kenya’da doğduğuna dair belgelere ulaştı. Ancak, Barack Obama, Clinton ailesini, ABD’de doğmadığı gerçeği konusunda sessiz kalmaları için uyararak, sessiz kalmamaları halinde Chelsea Clinton’u öldürmekle tehdit etti.

Bu akıl almaz komplo teorisi marjinal sağ kesime ait bir sitede yayınlandıktan sonra ABD’nin en çok izlenen haber kanalı Fox News’de bile kendine müşteri bulunca ana akım medyaya konu oldu. Fox News sunucusu Heather Childers, Salı akşamı yazdığı bir Twit ile bu akıldışı iddiaların olduğu sitelere ve yazılara link verince büyük tartışmaya neden oldu.

Kaynak, Marksistlerin ABD’yi ele geçirmekte olduğuna inanan bir videocu

İddiayı gündeme getiren Godfather Politics adlı web sitesi kaynak olarak Bettina Vivian adlı bir belgesel video yapımcısını gösterdi. Vivian, 2008 yılında Demokrat Parti içindeki oy yolsuzlukları konusunda bir belgesel yapmaya başladığı sırada, Obama’nın kampanyasının ne kadar tehlikeli olduğunu farkettiğini söylüyor. Vivian’ın iddiasına göre o günlerde ofisinde ölü bulunan Arkansas eyaleti Demokrat Parti teşkilat başkanını da Obama’nın kampanyası öldürdü. İddiaya göre, kendisi de Arkansaslı olan Bill Clinton’a da ‘sıradaki sensin’ mesajı verilmiş. O günlerde Obama’nın Kenya’da doğduğunu belgeleyen Hillary Clinton’a ise Obama’nın kampanyasından biri, ‘Konuşursan Chelsea Clinton ölür’ mesajı iletilmiş.

Fox News sunucusu, akıldışı komplo teorisini ülke gündemine taşıdı

Bu akıl almaz komplo teorisinin, hergün on milyonlarca  Amerikalıya hitap eden bir ana akım medya mensubunca oldukça geniş kitlelere duyurulması medyada büyk yankı yaptı.

Sol ve Demokrat eğilimli medya organları da, Gotfather Politics adlı marjinal siteden çok, Fox News sunucusuna tepki gösteriyor. Aynı gün yine Twitter üzerinden özür dileyen Heather Childers, daha sonra Twitter hesabını ‘özel’ hale getirerek kamuoyuna kapattı. Fox News yöneticisi Michael Clemente de derhal bir özür açıklaması yayınlayarak, ‘’Twitlerin Childers tarafında yazıldığını kurumsal olmadığını ve Childers’in kendisinin de yanlışını kabul ettiğini’’ söyledi.

Fox News sunucuyu kovmuyor

Öte yandan Fox News’in Childers’in işine son vermemesi de ayrı bir tartışma başlattı. Çünkü Childers’in akıl almaz Twit’i daha önce benzeri durumlarda kovulan CNN ve MSNBC sunucularını ve diğer gazetecileri akıllara getirdi. İsrail ile ilgili bir yorumu nedeniyle ABD’nin 50 yıllık efsane Beyaz Saray muhabiri Helen Thomas’ın işine birkaç saat içinde son verilmişti. Yine, ‘’ABD medyası Yahudi kontrolünde’ komplo teorisini Twit yazan CNN muhabiri Rick Sanchez de birkaç saat içinde CNN’den kovulmuştu. Ancak bazı medya organizasyonları ise, Childers’in Twit’inde Gotfather Politics’in iddiasına katıldığını gösteren hiçbir emare olmadığını ifade ederek, geniş kitlelere duyurma hatasından dolayı kovulmaması gerektiğini savunuyor.