Skip to content
Menu

Yeni NOOK, ‘e-kitap okuma tableti’ piyasasında yeni çığır açıyor

AMERİKA BÜLTENİ (14 Nisan 2012)

Birçok kitap zincirini batıran Amazon’a karşı ürettiği NOOK ile direnen Barnes & Nobles kitap zinciri, yeni Nook ile e-kitap okuyucu piyasasında çığır açıyor. Kindle gibi ‘’e-ink’’ (elektronik mürekkep) sistemine sahip e-kitap okuyucuların en büyük sorunu, güneş ışığındaki mükemmel ekran performansına karşın gece karanlığında okunamaz olmalarıydı. Kindle kullanıcıları karanlıkta kitap okumak için bir dış aydınlatıcıya ihtiyaç duyuyor. Ancak yeni NOOK Simple Touch, Barnes&Nobles tarafından bu sorunu ebediyen bitirdiği ileri sürülen GlowLight denen bir teknolojiye sahip.

Böylece Perşembe günü tanıtılan NOOK Simple Touch, piyasada ekran arka ışığına (backlit) sahip ilk e-kitap okuyucu oldu. NOOK Simple Touch hem güneş ışığında hem de gece karanlığında okuma imkanı vermesiyle piyasada dengeleri değiştirme özelliğine sahip. Güneş ışığının ekrana vurduğu anlarda kullanıcı GlowLight özelliğini kapatarak, tam bir e-ink deneyimi yaşayabilir. Gece karanlığında ise ayarlanabilir ışıkla ihtiyaç duyulan aydınlığı elde etmek mümkün.

Fiyatı 139 dolar

Yeni NOOK, eski NOOK’larla aynı şekil ve boyutlarda tasarlandı. Fiyatı ise 139 dolar. Piyasadaki Glowlight özelliği olmayan NOOK’lardan 40 dolar ve piyasadaki en ucuz Kindle’dan 60 dolar daha fazla bir fiyat bu.

İLGİLİ HABERLER

Borders öldü, Barnes&Noble yaşıyor, neden?

Bir okurun, kağıt kitaptan e-kitaba geçişinin öyküsü