Skip to content
Menu

Avustralya’da Müslümanlar ateistleri, gayler Müslümanları protesto etti!

AMERİKA BÜLTENİ (16 Nisan 2012)

Avustralya’da gerçekleşen bir protesto gösterisi, ‘bak şu kürenin hallerine’ dedirtti. Avustralya’da ateistlerin düzenlediği bir toplantı, bu ülkede yaşayan bir grup Müslüman tarafından protesto edildi. Müslümanların, Avustralya’daki ateist toplantısını protesto eylemleri ise, onarın önünde öpüşen iki gay protestocunun protestosuna sahne oldu.

Avustralya’nın Melbourne şehrinde gerçekleşen Küresel Ateist Kongresini (Global Atheist Convention) protesto etmek için toplantı merkezinin önünde bir grup Müslüman toplandı.

Aynı zamanda ateist olan Gregory Storer ile partneri Michael Barnett de toplantıya katılmak için geldiklerinde Müslümanların, “Atheism is the Cancer / Islam is the Answer” ve  “Christopher Hitchens Final Destination: Hell Fire.” pankartlarıyla gerçekleştirdiği protestosu ile karşılaştılar. Gay çift, bu sıradışı protestoya daha sıradışı bir protesto eylemi gerçekleştirdi ve Müslüman grubun önünde öpüşmeye başladı.

Kongrenin katılımcıları arasında Richard Dawkins, A.C. Grayling, Lawrence Krauss, Geoffrey Robertson ve Ayaan Hirsi Ali gibi isimler de var.