Skip to content
Menu

USA Today: ”Pentagon’un kara propagandası iddiasını araştırırken kara propaganda hedefi olduk”

AMERİKA BÜLTENİ (21 Nisan 2012)

Pentagon’un parayla ‘kara propaganda’ yaptırdığı ile ilgili iddiaları haberleştiren USA Today gazetesi, haberin yayınlanmasından sonra editörü ve muhabirinin, ‘kara propaganda’ kurbanı haline geldiğini yayınladı. 

USA Today gazetesinde yayınlana  habere göre, muhabir Tom Vanden Brook ve editör Ray Locker, Pentagon’un özel müteahhitler aracılığıyla milyonlarca dolarlık kara propaganda yaptığı iddialarını araştırmaya başladılar. Şubat ayında ikilinin ilk haberi gazetede yayınlandı.

Ancak, bu haberin yayınlanmasından sonra sahte isimlere açılmış web siteleri, Facebook ve Twitter hesaplarından ikili aleyhine yoğun bir kara propaganda başladı. Propaganda Wikipedia girdilerine kadar uzandı. Bu kara propaganda da, birçok iftiranın yanı sıra kara propaganda da USA Today’in iki gazetecisinin Taliban ile ortak çalıştıkları da iddia ediliyordu. USA Today’ın iddiları dile getirmesinden sonra sahte web siteleri kapandı. Pentagon ise bu web siteleri ve Facebok, Twitter hesaplarıyla ilgisi olduğu iddialarını yalanladı.

Washington Post’a konuşan Ray Locker, 30 yıllık meslek hayatında böylesi bir kara kampanyaya şahit olmadığını söyledi.