Skip to content
Menu

Yoğurt mucizesi: Erkeklerde testisleri büyütüyor ve maço yapıyor!

AMERİKA BÜLTENİ (5 Mayıs 2012)

Yoğurdun, yaş ilerledikçe oluşan kilo almayı engellediği iddiasını araştırmak için fareler üzerinde araştırma yapan bilim insanları, düzenli yoğurt tüketiminin son derece sürpriz ‘yan etkilerini’ keşfettiler.

Massachusetts Institute of Technology üniversitesinden bilim insanları, düzenli olarak yoğurt verdikleri farelerin daha parlak, ipeksi ve sık tüylere sahip olmaya başladığını farkettiler. Ve derken düzenli yoğurt yiyen erkek farelerin ‘fare kabadayısı yürüyüşüne’ sahip olmaya başladığını gözlemlediler. Bunun nedenini araştıran bilim insanları, yoğurt yedirilen erkek farelerin testislerinin, yoğurtsuz normal beslendirilen farelerin testislerinden yüzde 5 oranında daha ağır olduğunu tespit ettiler. Yoğurtla beslenen farelerin testisleri, düşük beslenme ve yüksek yağ değerine sahip ‘junk food’ ile beslenmeye zorlanan farelerin testislerinden ise yüzde 15 daha ağır oldu.

Yoğurt çok çocuklu ve uzun ömürlü yapıyor

Araştırma sonucunda yoğurt ile ilgili tespit edilen bir diğer mucize ise çiftleşmeye olan olağanüstü etkisi oldu. Yoğurt ile beslenen erkek farelerin partnerlerini çok daha hızlı döllediği ve çok daha fazla yavruya sahip olduğu tespit edildi. Yoğurt yiyen dişi fareler ise bir batında çok fazla yavru dünyaya getirirken, onların büyümesini görecek kadar yaşama oranları da çok daha yüksek oldu.

Yoğurt seksüel maçoluğu besliyor

MIT uzmanları Susan Erdman ve Eric Alm, Scientific American dergisine yaptıkları açıklamada, yoğurdun kemirgenlerdeki seksüel yaşamı bu derece güçlendirmesinin bilimsel nedenini henüz keşfedemediklerini söylerken,  ‘’yoğurttaki probiyotik mikropların hayvanları daha ince bedenli ve sağlıklı yaptığını, bunun da dolaylı olarak seksüel maçoluğu beslediğini düşündüklerini’’ aktardılar.

İnsan erkeklerde de benzeri sonuçlar var

Öte yandan Harvard Üniversitesinden bir grup bilimadamı da yoğurdun insan erkeklerde semen kalitesini yükseltip yükseltmediği ile ilgili bir araştırma yürütüyor. Derginin haberine göre, Harvard bilim insanları da şu ana kadarki bulgularının, yoğurdun fareler üzerindeki etkisine benzer olduğunu belirtiyor.