Skip to content
Menu

Süperkahraman karması Avengers, açılış haftasında tüm zamanların gişe hasılatı rekorunu kırdı

AMERİKAN BÜLTENİ (6 Mayıs 2012)

Iron Man, Hulk, Black Widow, Captain America, Thor, Agent Coulson ve Hawkeye aynı filmde bir araya gelse ne olur? Amerika Bülteni’nin 7 ay önce sorduğu bu sorunun cevabı filmin ABD’de bu haftasonu gösterime girmesiyle ortaya çıktı: Tüm zamanların, açılış haftasonu gişe hasılat rekoru olur.

7 süper kahramanı bir araya getiren ve çizgi roman tutkunlarının heyecanla beklediği The Avengers, geçen haftasonu uluslararası sinemalarda gösterime girdikten sonra, ABD’de bu haftasonu gösterime girdi. Amerikan sinemalarındaki ilk haftasonunda film, 203 milyon dolarlık hasılatıyla tüm zamanların en yüksek açılış haftasonu hasılatına ulaştı. Daha önceki rekor, 169 milyon dolar ile Harry Potter serisinin final filmine aitti.

Joss Whedon’un yönettiği filmde, Robert Downey Jr. (Iron Man), Scarlett Johansson (Black Widow), Mark Ruffalo (The Incredible Hulk), Chris Evans (Captain America), Jeremy Renner (Hawkeye), Chris Hemsworth (Thor) ve Clark Gregg (Agent Coulson) ve Samuel L. Jackson (Nick Fury) rol alıyor.