Skip to content
Menu

Şok belgeler: Amerikan kurmay akademisinde İslamla topyekün savaş dersi

AMERİKA BÜLTENİ (10 Mayıs 2012)

ABD Genelkurmay Başkanlığı kurmay akademisinde, geleceğin askeri liderlerine, ABD’yi İslamist teröristlerden korumak için gerekirse 1,4 milyarlık İslam nüfusu ile ‘topyekün savaş’ dersi verildiği ortaya çıktı. Wired dergisinin bugün yayınladığı belgeler Amerika gündemine bomba gibi düştü. Belgeler içinde en dehşete düşüren ise, askeri öğrencilere, gerektiğinde Müslüman şehirlerini topyekün ortadan kaldıracak ‘Hiroşima modeli’ dersleri ile nerede olursa olsun gerektiğinde topyekün bütün sivilleri hedef alacak saldırılar yapılmasının savunulması.

Konu ile ilgili ilk haberler Nisan ayında gündeme gelmiş ve ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), subaylara İslam konusunda verilen dersi, İslam karşıtı içeriğe sahip olması nedeniyle kaldırıldığını açıklamıştı. Ancak derslerin tam içeriği kamuoyuna yansımamıştı. Wired dergisinin Danger Room adlı blogu, derslerin içeriği ile ilgili yüzlerce sayfalık belgeyi bugün yayınladı.

ABD Genelkurmay Başkanlığı tüm birimlere gönderdiği emirde, eğitim programlarının hiçbirinde nefret ve ayrımcılık materyali içermediğinden emin olunmasını istedi. Ancak, okuyanları dehşete düşüren dersleri veren Yarbay Matthew A. Dooley’in Virginia’daki askeri akademide hala görevini sürdürdüğü belirtiliyor. Wired, Dooley’in Müslümanlara karşı derin nefret içeren kurslarından geçen birçok subay şu anda ABD ordusuna görev yaptığına da dikkat çekiyor.

İslam’ı zorla dönüştürecek 4 aşamalı savaş planı

Yarbay Dooley’in tüyler ürperten ders sunumunda, İslam dinini zor kullanarak dönüştürmek için 4 aşamalı bir savaş planı da var. Planın üçüncü aşamasında İslam’ı din olmaktan çıkarıp bir sapkın kült seviyesine indirgeyecek metodlar uygulanması ve Suudi Arabistan’ın açlıkla hizaya getirilmesi de var. Çılgın Yarbay, savaş zamanı sivilleri koruyan uluslararası hukuk kurallarının da artık geçerli olmadığını savunabiliyor. Bu durumda da, Yarbay Dooley’nin ifadesiyle, ‘’İslamın kutsal şehirleri Mekke ve Medine de dahil Müslüman kentlerinde, Hiroshima, Nagasaki uygulaması yapılabilmeli’’.

El Kaide kadar fanatik ve tehlikeli

Dooley’in ideolojik zihniyetine sahip bazı FBI öğretmenlerinin de, ana akım Müslümanların da doğalarındaki şiddet gereği  tehlikeli olduğu kursları verdiğine dikkat çeken Wired sitesi, ‘’Buna rağmen El Kaide’nin içinde bile en fanatikleri, bütün bir şehri ortadan kaldırmayı düşünebilir’’ yorumu yapıldı.

‘’Burada konuştuklarımız birçoklarınca politik olarak doğru bulunmayacaktır’’ diye devam eden Yarbay Dooley, ‘’Batı dünyasını topyekün savaş kararına ikna için yapabileceğimiz fazla birşey yok’’ diye üzüntüsünü dile getiriyor.

Mübarek ve Kaddafi’yi El Kaide devirdi

2010 Ağustos ayından beri Harp Akademisinde 8 haftalık kurslarına başlayan Yarbay Dooley, iki bölümlü İslam tarihi dersi veriyordu. Dooley’in İslam ve Müslümanlar aleyhindeki bağnazca düşünceleriyle tanınan 3 kişiyi de derslerine davet ederek konuşma yaptırdığı da ortaya çıktı. Bunlar arasında, 2008 yılında Barack Obama’yı ‘’Bin Ladin’in rüyasındaki aday’’ diye nitelendiren Şirin Burki (Shireen Burki), konferansında, İslamın fetihçi bir din olduğu için Müslümanların düşman olduğunu öğretti. Diğer konferansçı ise Müslümanlar hakkındaki yobaz yaklaşımıyla bilinen eski güvenlik kurumları öğretmeni Stephen Coughlin. Coughlin kursta askeri öğrencilere El Kaide’nin Mısır’da Hüsnü Mübarek’i ve Libya’da Kaddafi’yi devirdiğini iddia etti.  Bu ayaklanmaların İslam’ın küresel hakimiyeti için düzenlenmiş eylemler olduğunu savundu.

Obama’nın İslamcıların etkisine giren son ABD başkanı olduğunu savunan eski FBI görevlisi John Guandolo da Yarbay Dooley’e misafir olarak askeri lider adaylarına konferans verdi.

Dersin, nasıl olup da akademide verilebildiği soruşturuluyor

Dooley’in derslerinde verdiği mesajın ordu komutanları arasında duyulmasından sonra Genelkurmay Başkanı Martin Dempsey’in derse son verilmesini istediği ve tüm birimlerden benzeri nefret materyallerinin derslerde öğretilmediğinden emin olunması emri verdi. Ayrıca Tümgeneral Frederick Rudesheim de, Dooley’nin bu ders içeriğinin nasıl olup da onaylanarak sunulduğunu soruşturmakla görevlendirildi. Soruşturmanın sonucunun 24 Mayıs’ta belli olacağı belirtiliyor.