Skip to content
Menu

NHL Stanley Kupasında finalin adı; New Jersey Devils – Los Angeles Kings

AMERİKA BÜLTENİ (26 Mayıs 2012)

İki komşu eyalet New York ve New Jersey’nin buz pistindeki 6 maçlık savaşını uzatmalarda kazanan New Jersey Devils, Buz Hokeyi Ligi’nin (NHL)  Doğu Konferansı şampiyonu olarak finalist oldu. Devils, sezon şampiyonunu belirleyecek Stanley Kupası finali maçında Batı Konferansının şampiyonu Los Angeles Kings ile karşılaşacak.

***

NHL ve Stanley Kupası nedir? Buz hokeyi nasıl oynanır? Kuralları nedir?

***

Adam Henrique’in uzatmaların ilk dakikasında kaydettiği golle New York Rangers’ı 3-2 yenen Devils, 1996’dan beri ilk kez geçen yol oynamadıkları playoff serisinde bir kez daha Stanley Kupası finalisti olmayı başardı. Nefesleri kesen konferans finali iki eyalette de hayatı durdurdu. New York’un ünlü Empire State Binası Rangers’a destek için gece boyunca mavi ve kırmızı ışıklara bürünürken, işadamı Donald Trump başta olmak üzere birçok önde gelen New Yorklu takıma destek için New Jersey’deki salona hazır bulunuyordu.

Los Angeles Kings ile Phoenix Coyotes arasındaki Batı Konferansı şampiyonluk serisini ise 5 maç sonunda 4-1 önde bitiren Kings, konferans şampiyonu oldu.

Stanley Kupasında heyecan fırtınası Perşembe günü başlıyor

Los Angeles Kings ile New Jersey Devils arasındaki Stanley Kupası final serisi 30 Mayıs Perşembe günü New Jersey Prudential Center’da oynanacak karşılaşmayla başlayacak. İkinci maç 2 Haziran günü aynı salonda oynandıktan sonra, 4 ve 6 Haziran tarihlerinde Los Angeles Staples Center’da üç ve dördüncü maçlar oynanacak. Beşinci maç 9 Haziran’da New Jersey’de ve altınca maç 11 Haziran’da Los Angeles’ta oynanacak. Hala şampiyon belirlenmemişse iki takım yedinci maç için 13 Haziran’da New Jersey’de karşı karşıya gelecek.