Skip to content
Menu

İspanyolca ‘El Huffington Post’ yayına başladı

AMERİKA BÜLTENİ (8 Haziran 2012)

Amerikan internet haber distrübütörü ve portalı Huffington Post, Fransızca’dan sonra İspanyolca versiyonunu da kurdu. İspanyol El Pais gazetesi işbirliğiyle kurulan El Huffington Post, Perşembe günü yayınına başladı. Huffington Post’Un kurucusu ve genel yayın yönetmeni Ariana Huffington’un duyurduğu El Huffington Post’un genel yayın yönetmenliğini ise İspanyol gazeteci Montserrat Domínguez yapacak.

2005 yılında kurulan Huffington Post, 2011 yılında AOL tarafından 315 milyon dolara satın alındı. Sitenin kurucu sahibi Ariana Huffington ise o tarihten itibaren Huffington medya grubunun genel yayın direktörü oldu. Huffington Post, 2012 yılında da Pulitzer ödülü kazanan ilk dijital medya organı olarak tarihe geçti. Sitede ayda 1 milyondan fazla okuyucu yorumu yazılıyor. Önce ABD şehirlerinde versiyonlarını kuran site, 2009 Haziran’ında HuffPost New York’u kurduktan sonra sırasıyla, Chicago, Denver, Los Angeles, San Francisco, Detroit ve Miami versiyonlarını da yayına soktu.

26 Mayıs 2011 tarihinde ilk uluslararası versiyonu olan Huffington Post Canada’yı hayata geçiren site, bir ay sonra Huffington Post U.K. ile İngiltere versiyonunu yayınlamaya başladı. Daha sonra Le Monde gazetesi işbirliğiyle Fransızca yayın yapan Le Huffington Post yayına girdi. Web sitesi, İspanya’dan sonra bu yıl içinde İtalyanca ve Almanca versiyonlarıyla da küresel atağını sürdürecek.