Skip to content
Menu

Facebook’ta stajyer maaşı aylık 6 bin dolar

AMERİKA BÜLTENİ (9 Haziran 2012)

Birçok yeni mezun, prestijli bir şirkette bedava staj yapmaya hazırdır. Ancak Facebook gibi bazı firmalarda stajyerlik, diğer birçok şirketteki tam zamanlı çalışmadan daha çok kazandırabilir. Glassdoor.com adlı kariyer sitesi, Facebook’ta bazı stajyerlerin aylık maaşının aylık 8 bin 700 doları (yıllık 104 bin dolar) bulduğunu yazdı. Tabii ki bütün stajyerler bu kadar yüksek maaş almıyor. Site, Facebook’taki yazılım mühendisi stajyerlerinin ortalama maaşının aylık 6000 dolar olduğunu belirtiyor. Facebook’ta yazılım mühendisi olmayan diğer stajyerlerin maaşı ise ortalama 5 bin 800 dolar civarında.

Eğer yazılım mühendisi stajyeri tam zamanlı olarak işe kabul edilirse, yıllık 111 bin 453 dolar maaşla işe başlıyor. Kıdemli yazılım mühendisleri yıllık 132 bin dolar maaş alıyor.

İş uzmanları, yazılım mühendislerinin genel olarak stajyer maaşlarının yüksek olduğuna dikkat çekiyor. Örneğin Google, yazılım mühendisi stajyerlerine aylık 5 bin 991 dolar maaş ödüyor. Bu konuda en yüksek rakam ise Exxon Mobil’e ait. Petrol devi yazılım mühendisi stajyerlerine 6 bin 508 dolar aylık ödüyor. Yazılım mühendisi stajyerleri, Amazon’da 5 bin 489 dolar ve Microsoft’ta 5 bin 462 dolar aylık alırken Apple da 4 bin 770 dolar stajyer maaşı var.

 

Galsdoor’un raporuna göre, en yüksek 20 stajyer maaşının listesi şöyle: