Skip to content
Menu

Apple, MacBook Pro laptopun gözalıcı yeni versiyonunu tanıttı

AMERİKA BÜLTENİ (11 Haziran 2012)

Apple, MacBook Pro serisi dizüstü bilgisayarının son versiyonunu Pazartesi günü kamuoyuna tanıttı. Her hangi bir DVD ve CD player’ı olmayan yeni MacBook Pro, bu sebeple daha önceki versiyonlarından da yüzde 25 daha ince ve daha hafif. MacBook Pro özellikle “Retina Display” özelliğine sahip ekranıyla dikkat çekiyor.

Apple pazarlama yöneticisi Phil Schiller,  ‘’Hiç bu kadar ince, bu kadar parlak ve profesyonel kullanım için bu kadar güçlü bir dizüstü’’ olmadı diyerek, yeni laptop hakkında oldukça iddialı konuştu.

Tıpkı iPhone ve iPad’ın son modellerinde olduğu gibi Retina display ekran, sahip olduğu çok yüksek düzeydeki piksel gücü ile, normal mesafeden göz görüşüne yakın bir görüntü kalitesi sağlıyor.

İki adet USB 3.0 girişi olan bilgisayarda, birçok televizyon ve harici HD ekranları yansıtamaya imkan veren iki Thunderbolt ve bir HDMI girişi de bulunuyor. Ayrıca, mikrofon, kamera ve hoparlör de en son teknolojiyle yeniden güncellenmiş durumda. Yeni MacBook Pro’nun ağırlığı 4.5 pound’dan (2.1 kg) daha az. Yeni 6.5 GB RAM hafızaya sahip yeni MacBook’un pili normal kullanımda 7 saat, stand-by kullanımda 30 gün süre devam edebilecek. Dağıtımına başlanan yeni MacBook Pro 2,199 dolardan satılacak.