Skip to content
Menu

Texaslı yargıç uçtu: Obama yeniden seçilirse ABD’de iç savaş çıkacak

AMERİKA BÜLTENİ (23 Ağustos 2012)

ABD’nin Texas eyaletinde Cumhuriyetçi Partili bir bölge yargıcı, Obama’nın yeniden seçilmesi halinde ülkede iç savaş çıkacağını ve iç savaşı bastırmak için Obama’nın BM Barış Gücü’nden yardım isteyeceğini ileri sürdü. Texas eyaletinin batı kesiminde yer alan Lubbock County adlı bölgenin Cumhuriyetçi Partili hakimi Tom Head’a, katıldığı televizyon programında idari bölgesindeki emlak vergisini her 100 dolar için 1.7 cent artırılmasının gerekçesi sorulduğunda, bir an önce vergilerin artırılarak yerel kolluk güçlerinin tahkim edilmesi gerektiğini ifade etti. En büyük korkusu ise Obama’nın yeniden seçilmesi durumunda olacaklar.

Yerel FOX 34 kanalına konuşan Head, ‘’Yeniden seçildiğinde ABD’nin egemenliğini BM’ye devredecek. O zaman ne olacak? En kötü ihtimali düşünüyorum.  Kargaşa, sivil itaatsizlik ve hatta iç savaş. Ve sadece birkaç protesto gösterisinden bahsetmiyorum. Lexington ve Concord savaşlarından bahsediyorum. Yani halkın silahlanarak bu adamdan kurtulmaya çalışması’’ dedi. Lexington ve Concord Savaşları, 1775 yılında 13 koloni ile dönemin hakim gücü İngiliz Kraliyet ordusu arasındaki ilk açık savaşlar. ABD’nin bağımsızlık sürecini başlatan bu savaşlar sonunda 1776 yılında bağımsızlık ilan edildi.

Yargıç Head’ın komplo teorileri bununla sınırlı değildi. Head, ülkede çıkacak iç savaşı da BM Barış Gücü’nün gelerek bastıracağını iddia etti. Head, ABD topraklarında UN armalı araçları ve güçleri gördüğü anda kendisinin de onlara karşı savaşacağını da belirtti. Head, bu çatışma için tedbirini de almış: ‘’Şerif’e bana destek verip vermeyeceğini sordum. Evet dedi, arkanda olacağım. Çünkü birkaç acemi ve amatörle bu işe girmek istemiyorum. Arkamda eğitimli, donanımlı ve tecrübeli görevliler olmalı’’.

Bütün bu sözleri, FOX kanalı sunucusunun ve diğer konuğun başlarıyla onaylayarak dinledikleri de dikkat çekti.