Skip to content
Menu

Ukrayna’dan dünyaya yayılan ‘bebek kadar güzel’ hastalığı

Valeria Lukyanova’yı görenler gerçek bir insan olduğuna inanamıyor.

AMERİKA BÜLTENİ (21 Ekim 2012)

Barbi bebek gibi olmak insan bedeni için imkansız görülebilir ama plastik cerrahinin ve aşırı modanın da yardımıyla ‘barbi bebek gibi görünme’ modasının hızla yayılması yeni bir tartışma başlattı. Ukraynalı bir kızın geçtiğimiz aylarda ‘Barbi bebeğe’ benzerliğiyle uluslar arası kamuoyunun dikkatini çekmesinden sonra dünyada başka kişilerin de ‘Barbi Gribi’ adı verilen ‘salgına’ kapılarak ‘Barbileşmeye’ başladığı ortaya çıktı.

Her şey Nisan ayında Valeriya Lukyanova adlı Ukraynalı kızın ‘canlı Barbi’ye dönüştüğü haberlerinin medyaya yansımasıyla başladı. Lukyanova, Barbi’ye dönüşmek için çok sayıda estetik ameliyat, göz genişletme operasyonu, renkli kontak lensler ve Barbi tarzı giyim modası kullandı. 34 – 18 – 34 vücut ölçüleriyle de adeta el yapımı bebek fiziğine kavuştu. Ancak son günlerde art arda medyaya yansıyan haberler hastalığın Ukrayna sınırları dışına taşmaya başladığını gösteriyor. Kendisini ‘İnsan Barbi’ olarak tanıtan İngiliz Sarah Burge, sonsuz genç bir bedene sahip olmak için plastik cerrahi ameliyatlarına 800 bin dolar harcadı. Londralı 15 yaşındaki Venus Palermo da bebek gibi olma hastalığına kapılanlardan. Bu aşırı dönüşüme kendi kaptıranlar kızlarla sınırlı değil. 32 yaşındaki Amerikalı ‘’delikanlı’’ Justin Jedica, “human Ken doll” olabilmek için 90 estetik ameliyata nerdeyse 100 bin dolar harcamış.

Peki bu çılgınlığı niçin yaptı? Görünür neden şöhret olmak.

Lukyanova, gayet ironik şekilde  ‘Bedenden kurtuluş’ adı verilen konferanslarını dinlemeye gelenlerden de kişi başı 80 dolar alıyor. Forbes dergisinden Katya Soldak ise, ‘Barbie Doll sendromunu’ ‘mükemmelik sapkınlığı ve gerçeklikten kopuş’ olarak nitelendiriyor.