Skip to content
Menu

Beyzbolda ‘Dünya Serisi’nin adı: Detroit Tigers – San Francisco Giants

San Francisco Giants takımı ilk altı maç sonunda 3-3 olduğu geçen yılın şampiyonu Cardinals’ı son maçta 9-0 yenerek seride 4-3’lük üstünlükle National League şampiyonu oldu. Şampiyonluk San Francisco’yu bayram yerine çevirdi.

AMERİKA BÜLTENİ (23 Ekim 2012)

Amerikan profesyonel beyzbol ligi MLB’de yılın en büyüğünü belirleyecek Dünya Serisi’ni oynayacak iki takım belli oldu. MLB’yi oluşturan iki alt ligden American League şampiyonluk serisinde New York Yankees’i 4-0 yenerek AL Şampiyonu olan Detroit Tigers ile, National League şampiyonluk serisinde geçen yılın dünya serisi şampiyonu St Louis Cardinals’ı 4-3 yenerek NL şampiyonu olan San Francisco Giants takımları, beyzbolun en büyü olmak için mücadele edecekler. Beyzbolda World Series’i en çok kazanan takım bu seride tam 40 kez oynama hakkı kazanan New York Yankees. New York kulübü katıldığı 40 seriden 27’sini kazanarak yakalaması zor bir başarının sahibi. Yankees’i, 11 şampiyonluk kazanan St Louis Cardinals takip ediyor.

***

Beyzbol nasıl oynanır? Kuralları nedir?

***

Tigers ile Giants arasındaki 7 maçlık seri 24 Ekim Çarşamba günü San Francisco’da oynanacak karşılaşma ile başlayacak.  7 maçın tamamı da ABD’de Fox Tv’den canlı izlenebilecek.

Oyun

Tarih

Yer

1

24 Ekim

AT&T Park (San Francisco)

2

25 Ekim

AT&T Park (San Francisco)

3

27 Ekim

Comerica Park (Detroit)

4

28 Ekim

Comerica Park (Detroit)

5†

29 Ekim

Comerica Park (Detroit)

6†

31 Ekim

AT&T Park (San Francisco)

7†

1 Kasım

AT&T Park (San Francisco)

†: oynanması gerekirse

NOT: Bütün maçlar New York saati ile 20:00’de ve Türkiye saati ile sabah 03:00’da başlayacak.