Skip to content
Menu

Obama özel törende resmen yemin ederek yeniden ABD başkanı oldu

obama-yemin

AMERİKA BÜLTENİ (20 Ocak 2013)

Pazartesi günü halka açık sembolik ve kitlesel yemin törenini gerçekleştirecek olan ABD başkanı Barack Obama, resmi yemin törenini, Pazar günü öğle saatlerinde sadece aile üyelerinin hazır olduğu kapalı ve özel bir törenle gerçekleştirdi. Böylece Obama’nın ikinci dönemi resmen başladı. Obama’ya yemini ABD Yüksek Mahkemesi Başkanı John G. Roberts Jr. yaptırdı.

Saat 11:55’te gerçekleştirilen kapalı yemin töreni, ABD tarihinde halka açık törenden önce gerçekleştirilen yedinci başkanlık yemin töreni oldu. Obama’nın eşi Michelle Obama Obama’nın elini üzerine koyduğu İncil’i tutarken, onun yanında ise sadece kızları Sasha ve Malia durdu. Obama ve Roberts dört yıl önceki törenin aksine bu kez yemini kazasız gerçekleştirdi. Obama ailesi yemin töreninin ardından, ırkçılığa karşı mücadelesiyle bilinen Metropolitan African Methodist Episcopal Kilisesine pazar ayinine gitti.

Obama’nın yardımcısı Joe Biden da sabah saatlerinde resmi yemin törenini gerçekleştirdi.

Washington DC milyonların katılacağı dev törene hazır

Öte yandan başkent Washington DC, Pazartesi günü düzenlenecek dev yemin töreni kutlamasına hazırlanıyor. Obama, Kongre binasının merdivenlerinde bu kez sembolik bir yemin daha gerçekleştirecek. Törene katılmak üzere ABD’nin her yerinden milyonlarca kişi başkent Washington DC’ye akın ediyor.