Skip to content
Menu

ABD Kongresi’nde ‘göçmenlik reformu’ maratonu başlıyor

United_States_CapitolAMERİKA BÜLTENİ (10 Nisan 2013)

ABD Senatosu’ndaki partilerüstü göçmenlik reformu çalışma grubunun, kapsamlı göçmenlik reformu tasarısını bu hafta açıklayacağı belirtildi. Senato kaynakları, Senato’daki ilk komisyon görüşmelerinin de gelecek hafta içinde başlanmasının beklendiğini kaydediyor.

Yedi senatörden oluşan çalışma grubunun üyesi senatörler de, kapsamlı reform tasarısına son şeklin verilmek üzere olduğunu doğruladılar. Demokrat ve Cumhuriyetçi senatörlerin, Senato Adalet Komitesi başkanı Patrick Leahy ile de görüştükleri ve onun da tasarı kamuoyuna açıklanır açıklanmaz, komite gündemine alma sözü verdiği de gelen bilgiler arasında. Senato genel kurulundaki maratonun ise Mayıs ayının ilk günlerinde başlayacağı tahmin ediliyor. Partiler üstü çalışma grubunda yer alan Arizona Senatörü John McCain, Washington Post gazetesine yaptığı açıklamada, ‘’Çok fazla konumuz kalmadı. Şimdi artık bunu Kongre’den geçirme zamanı’’ dedi.

Kapsamlı göçmenlik reformu, ABD’nin vizeden çalışma ve ikamet kurallarına kadar bütün göçmenlik sisteminde önemli değişiklik ve güncellemeler öngörüyor. Ayrıca ülkede sayısının 11 million civarında olduğu tahmin edilen statüsüz göçmenlere statü verilerek ABD vatandaşlığı yolu açılması da bekleniyor.