Skip to content
Menu

Hollywood yıldızları, neden Emmy törenine katılmak yerine Çin’deydi?

rek-travolta-cin

AMERİKA BÜLTENİ (23 Eylül 2013)

Pazar gecesi Hollywood’un kenti Los Angeles’ta Emmy Ödül töreni vardı. Ancak Hollywood’un bir çok önde gelen yıldızı Emmy ödül törenine katılmak yerine Uzakdoğu’da çok daha sıradışı bir kırmızı halı geçidindeydi. Leonardo DiCaprio, Ewan McGregor, Nicole Kidman, John Travolta, Catherine Zeta Jones, Jet Li gibi birçok yıldız, Çinli emlak devi Wang Jianlin’in 8 milyar dolar harcayarak Çin’in kuzeydoğusundaki Qingdao şehrinde kuracağı Hollywood versiyonu Oriental Movie Metropolis‘in temel atma gecesindeydiler. 2017 yılında tamamen faaliyete geçmesi planlanan dev film kentinde biri su altında almak üzere 20 büyük stüdyo yer alacak. Avrupa, Ortadoğu ve Çin tarihi mekanlarının birebir benzerleri inşa edilecek.

Komplekste yer alacak 10 bin metrekarelik sahne ise dünyanın en büyük sahnesi ünvanı kazanacak. Ayrıca bir de Imax araştırma ve kalkınma merkezi de kurulacak. Turistleri çekmek için de bir yat marinası, 8 otel ve bir tematik park da bulunacak. Çin’in Hollywood’unu inşa eden firma, şimdiden dünyanın birçok dev film şirketi, yıldızları ve ajanslarıyla yılda en az 30 ‘yabancı’ film çekmek için antlaşmalar da imzaladı. Wang, yılda en az 100 Çin filmi çekimine ev sahipliği yapmayı da hedefliyor.

Çin geçen yıl yüzde 36 artışla 2,7 milyar dolarlık gişe hasılatına ulaşmış ve Japonya’yı geçerek dünyanın ikinci gişe hasılatı ülkesi olmuştu. Wang bu alanda da Çin’i dünyanın bir numarası yapmak için atılımlar yapmayı hedefliyor.

Wang Jianlin, 22 milyar dolarlık servetiyle bu ay başında Çin’in en zengin kişisi olarak ilan eidlmişti.